Horoscopul romanesc stravechi. Ce spun stramosii despre "cei 12 fii ai Anului"


Superstitiile romanesti stravechi spun ca slabiciunile si punctele noastre forte ne sunt prezise inca de la nastere. Stramosii nostri aveau pentru lunile anului un anumit cult, considerandu-le a fi “cei 12 fii ai Anului”.

Zodia Pestilor (cei nascuti in luna martie, luna lui Martisor) – Nativii lui Martisor sunt sturlubatici ca si vremea de primavara si au harul de a da culoare si viata celor din jur. Sunt calzi, binevoitori, optimisti, nazdravani, schimbatori si placuti la vorba si la port. Spun ceea ce gandesc, dar nu de putine ori nu gandesc ceea ce spun. Sunt insa buni vorbitori si s-au nascut cu gratia cuvintelor. Sunt iubitori si insetati de simtaminte noi si se spune ca de-a lungul vietii isi vor schimba cu usurinta iubirile. Asemenea lor, soarta le este una nehotarata si ambigua. Chiar daca le lipseste prudenta, cei din jurul ii indragesc nespus.

Zodia Berbecului (cei nascuti in luna aprilie, luna lui Prier) – Cei nascuti sub semnul lui Prier sunt firi aprinse, voluntare, intunecate la fata, de statura mica, cutezatoare, netematoare de nimeni si nimic, rautacioase, neatente cu vorbele si cu faptele. Au sangele fierbinte si se aprinde repede. Destinul si norocul lor in viata cand urca, cand coboara. Nu tin la onestitatea lor, dar tin cont de a altora. Sunt supusi ranirilor de catre semenii lor, precum si loviturilor si incidentelor nefericite. Nu le este harazita bogatia, caci sunt risipitori si deloc prevazatori.

Zodia Taurului (cei nascuti in luna mai, luna lui Florar) – Luna lui Florar da celor aflati sub semnul ei statura inalta, ten oaches, ochi patrunzatori, buze pline. Acestia vor iubi voluptatea, placerile lumesti si chiar daca afirma despre ei insisi ca sunt oameni de casa se plictisesc repede de casa lor. Faptele de bunatate pe care le striga in gura mare reprezinta de fapt dovada propriei suficienti si a mandriei adevarate. Prea tarziu isi vor da seama de adevaratul rost al lucrurilor, atunci cand nimic nu va mai putea fi savarsit pentru a-si indrepta destinul. Vor iubi de mai multe ori in viata, insa abia spre sfarsitul vietii isi vor da seama pe cine au iubit cu adevarat.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Ce relație există între Otniela Sandu și Iulian Pîtea? Ea e cea mai dorită ”fermieră”; el, cel mai cuceritor exatlonist

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Horoscop

Parteneri