Horoscopul romanesc stravechi. Ce spun stramosii despre "cei 12 fii ai Anului"


Superstitiile romanesti stravechi spun ca slabiciunile si punctele noastre forte ne sunt prezise inca de la nastere. Stramosii nostri aveau pentru lunile anului un anumit cult, considerandu-le a fi “cei 12 fii ai Anului”.

In traditia romaneasca, faptul ca ne-am nascut intr-o anumita luna a anului nu reprezinta o simpla coincidenta. Intelepciunea populara ne arata ca intre luna in care ne-am nascut si vremea de afara exista anumite legaturi. Daca o persoana este nascuta intr-o anumita luna a anului, in mod automat imprumuta anumite caracteristici ale acelei luni. Asa ne-a fost scris, asa ne-au harazit ursitoarele. Destinului, sub nicio forma, nu te poti impotrivi.

Zodia Tapului (cei nascuti in luna ianuarie, luna lui Gerar) – Despre cei nascuti in luna lui Gerar, inaintasii nostri spuneau ca sunt bolnaviciosi, incapatanati, schimbatori ca vantul de ianuarie, au privirea luminoasa, un fizic armonios si o statura medie. Sunt cand aprigi si neinduplecati, cand arata prea multa bunavointa fata de cei din jur. Nu-si incalca promisiunile si cuvantul dat, au un suflet mare si capacitatea de a o lua de la inceput chiar si atunci cand toate imprejurarile par a fi impotriva lor. Sunt marinimosi si in stare sa-si dea si sufletul pentru cei care le-au stat alaturi in momentele vitrege ale vietii. Se intristeaza cu usurinta si uita greu intristarile lor.

Zodia Udatorului (cei nascuti in luna februarie, luna lui Faurar) – Cei nascuti in luna lui Faurar sunt firi domoale, cu un obraz placut, cu o vorba care stie sa mangaie si sa aline. Cred in bine, in mai bine, cred in venirea primaverii si a unui nou inceput, cred in semenii lor si cad lesne in deziluzie si minciuna. Nu judeca intotdeauna limpede faptele si actiunile celorlalti si adesea sunt indusi in eroare datorita naivitatii lor. Sunt amatori de placeri senzuale si le-a fost harazit un destin artistic. Patima pentru invatatura le va aduce bogatie materiala si fericire.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

Ritual de Lună Nouă! Atrage-ți abundența și norocul în ACEASTĂ NOAPTE cu aceste trucuri simple!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Horoscop

Parteneri

Setări confidențialitate