Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata


Herpesul bucal iti da batai de cap si reapare des? Uite cum il poti trata

Unul dintre virusii care iti dau cel mai mult de cap este herpesul viral.

 

Invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, Diana Placinteanu, medic primar dermato-venerologie, a vorbit despre cauzele aparitiei herpesului si despre metode de tratament.
"Intr-adevar, dintre toate formele de herpes, aceasta este cea mai intalnita. Afecteaza in jur de 80% din populatie, in sensul ca acesta este procentul dintre noi care avem serologie pozitiva pentru virus. Ne-am intalnit candva cu el.
Cel aparut pe buze este cea mai usoara forma pentru ca ne putem intalni cu el si pe limba, si la nivelul faringelui. Este o boala infectioasa care se ia prin contact direct de la o alta persoana care are in acel moment un puseu de herpes. Si daca beti imediat din acelasi pahar. Copiii sunt cei mai buni candidati. Apare pe fondul unei imunitati scazute.", a spus medicul.
##VIDEO1268##
"Nu intotdeauna este o forma vizibila activa.
Putem sa fim purtatori fara sa avem o infectie activa. Putem sa avem un puseu pe care sa nu il observam sau care nu se vede. Stresul, oboseala si sistemul imunitar scazut duc la aparitia herpesului bucal. Odata contractat, virsului poate aparea infinit si indefinit. De cate ori se intampla ceva in organism. Reaparitia are loc in acelasi loc geometric in care a aparut prima oara. Daca apare in alta parte, inseamna ca suntem cu imunitatea la pamant.",
a continuat Diana Placinteanu.
"Herpesul bucal nu poate afecta in niciun fel copilul. Nu se transmite in timpul sarcinii. Se poate complica la cei care au un sistem imunitar scazut. Este admis sa facem doua puseuri pe an. Aciclovirul local este cel care se foloseste cel mai frecvent. Daca depasim doua ori pe an, trebuie sa luam medicamente antivirale. Tabletele pot reduce puseele pana la un nivel accetabil.
Se iau cand suntem intr-un puseu activ, atunci cand multiplicarea este majora. Se vindeca dupa aproximativ o saptamana.", a concluzionat medicul.

Invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, Diana Placinteanu, medic primar dermato-venerologie, a vorbit despre cauzele aparitiei herpesului si despre metode de tratament.

" Intr-adevar, dintre toate formele de herpes, aceasta este cea mai intalnita. Afecteaza in jur de 80% din populatie, in sensul ca acesta este procentul dintre noi care avem serologie pozitiva pentru virus. Ne-am intalnit candva cu el. Cel aparut pe buze este cea mai usoara forma pentru ca ne putem intalni cu el si pe limba, si la nivelul faringelui. Este o boala infectioasa care se ia prin contact direct de la o alta persoana care are in acel moment un puseu de herpes. Si daca beti imediat din acelasi pahar. Copiii sunt cei mai buni candidati. Apare pe fondul unei imunitati scazute.", a spus medicul.

##VIDEO1268##

" Nu intotdeauna este o forma vizibila activa. Putem sa fim purtatori fara sa avem o infectie activa. Putem sa avem un puseu pe care sa nu il observam sau care nu se vede. Stresul, oboseala si sistemul imunitar scazut duc la aparitia herpesului bucal. Odata contractat, virsului poate aparea infinit si indefinit. De cate ori se intampla ceva in organism. Reaparitia are loc in acelasi loc geometric in care a aparut prima oara. Daca apare in alta parte, inseamna ca suntem cu imunitatea la pamant.", a continuat Diana Placinteanu.

" Herpesul bucal nu poate afecta in niciun fel copilul. Nu se transmite in timpul sarcinii. Se poate complica la cei care au un sistem imunitar scazut. Este admis sa facem doua puseuri pe an. Aciclovirul local este cel care se foloseste cel mai frecvent. Daca depasim doua ori pe an, trebuie sa luam medicamente antivirale. Tabletele pot reduce puseele pana la un nivel accetabil. Se iau cand suntem intr-un puseu activ, atunci cand multiplicarea este majora. Se vindeca dupa aproximativ o saptamana.", a concluzionat medicul.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Despre funcționalitatea foliei pentru solarii dintr-un material agrotextil foarte rezistent

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Obtine un permis de barca pentru ape interioare, lacuri, fluvii si Delta Dunarii!

Bianca Drăgușanu și-a topit acidul din buze! Prima imagine cu vedeta după ultima intervenție

Noi replici acide în platoul „Bravo, ai stil! Celebrities”! Ruxi nu s-a mai putut abține: „Styling-urile nu sunt de momentul acesta al competiției”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri