Haine dincolo de trenduri. Ce articole sunt de nelipsit din garderoba lui şi a ei?


Lumea modei poate fi copleşitoare pentru oamenii care nu stau in fiecare minut cu ochii aţintiţi asupra marilor podiumuri. Fiecare sezon vine cu noi tendinţe, noi combinaţii, noi culori în vogă. Şi toate dispar până se schimbă anotimpul. E foarte uşor să pierzi controlul garderobei şi mai ales al bugetului.

Din fericire, există câteva principii de bază care-i pot ajuta şi pe domni, şi pe doamne să evite eternul „nu ştiu cu ce să mă mai îmbrac”. Preia controlul asupra garderobei tale cu o listă simplă de articole pentru toate ocaziile din viaţa unui adult. Şi dacă pare prea mult de cumpărat dintr-un foc, poţi oricând să plăteşti cu un card de cumpărături, în rate fără dobândă*.

  1. Tenişi albi.

Nimic nu se compară cu o pereche comodă de încălţăminte. Şi ca să nu-ţi umpli şifonierele de culori şi design-uri diferite, soluţia este să pleci de la nişte tenişi albi, care merg şi vara, şi toamna, şi primăvara. Şi cu pantaloni scurţi sau rochii lejere, dar şi la ţinute mai elegante.

  1. Blugii care-ţi vin perfect

De la originalii blue jeans, blugii au ajuns să aibă forme şi culori foarte variate. Dar ca să nu-ţi pierzi capul şi banii, e important să ai o pereche clasică, de culoare albastru-închis, care merg la fel de bine şi la pantofi, şi la sneakers, şi la tricouri, şi la cămăşi. Şi în care să te simţi bine, pentru că-i vei purta aproape tot timpul.

  1. Două-trei tricouri premium

Nu vorbim aici de tricourile de zi cu zi, ci de câteva tricouri simple, uni, fără imprimeuri şi din bumbac de super-calitate. De regulă, unul alb, unul negru sau bleumarin şi unul în dungi. Te vor scoate din încurcătură în tot felul de situaţii, de la întâlniri romantice, la dineuri cu şefii sau ieşiri în club.

  1. Cămaşa neagră / Rochia neagră

Sunt momente care cer să porţi ceva formal, dar nu foarte. Când trebuie să fii elegant, dar nu scorţos. Aici intervine acel negru clasic, care merge cu orice. Pentru domni, cămaşa. Pentru doamne, rochia.

  1. 3 geci: de ploaie, de piele, de ger

N-are sens să te umpli de geci pentru care nu vei găsi niciodată spaţiu. Ai nevoie de o geacă de fâş, cu glugă, fără căptuşeală, pentru acele ploi de primăvară-vară-toamnă. Ai nevoie de o geacă de piele, pentru că cine nu are? Şi ai nevoie de o geacă bună pentru iarnă, un palton gros sau un parka bine izolat, după gusturi.

  1. Un cardigan

Că tot veni vorba de sezonul rece, echipează-te cu un cardigan pufos şi confortabil. Poţi să-l tragi repede peste tricouri sau cămăşi. Şi poţi să-l dezbraci la fel de repede când înăuntru e vară şi afară iarnă. E mai elegant ca un hanorac şi mai comod decât un pulover.

  1. Ghete impermeabile

Sunt vremuri în viaţă când confortul e primordial. De obicei, sunt vremuri urâte, când nu vrei altceva decât să te izolezi cât mai bine de precipitaţiile de afară. Cu o pereche de ghete sau cizme impermeabile, de exemplu. Îţi vei mulţumi de fiecare dată când plouă sau ninge.

  1. O ţinută de ocazii speciale

Sunt rare, dar sunt importante. Şi cel mai des apar din senin. Nunţi, botezuri, decernări de premii... Momente când n-ai încotro, trebuie să apelezi la cravată, respectiv pantofi cu toc. Şi ar fi bine să te pregăteşti din timp cu un costum de bună calitate, respectiv o rochie elegantă. Să fie acolo.

Nu este o listă completă, dar sunt câteva puncte de plecare foarte utile, pe care poţi să-ţi construieşti mai departe propriul stil. Sunt articole pe care e bine să le ai tot timpul la îndemână în şifonier. Şi, deşi implică o investiţie iniţială mai mare, per ansamblu vei scăpa de multe cheltuieli din impuls. Iar cu un card de cumpărături, cum este CardAvantaj, nici această investiţie nu e atât de solicitantă. Împarţi cheltuiala în rate fără dobândă*. Şi ai garderoba pregătită oricând.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidenţiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Ana Pal, ieșire agresivă la „Survivor România”. Diana Belbiță, critici dure la adresa concurentei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Fashion

Parteneri