Greseli pe care le faci atunci cand prepari un piure de cartofi!

Greseli pe care le faci atunci cand prepari un piure de cartofi!
Greseli pe care le faci atunci cand prepari un piure de cartofi!

Este unul din cele mai rapide si gustoase preparate, perfect pentru o cina rapida gatita in casa.

 

Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste trucuri, scrie foodstory.ro.
1. Nu speli cartofii inainte
Chiar daca nu-i gatesti cu toti cu coaja, ideal este sa-i speli inainte intr-o oala cu apa rece. Abia apoi sa-i cureti si sa-i pui la fiert.
2. Nu sarezi apa
Ca si pastele, cartofii absorb apa si sarea. Daca vrei sa le dai un gust delicios, este cel mai bun moment in care sa-i sarezi.
3. Fierbi gresit cartofii
Daca arunci cartofi taiati cubulete in apa care fierbe, risti ca acestia sa se faca la suprafata si sa ramana cruzi in interior.
Cel mai bine este sa-i pui la fiert in apa rece. Apoi, cel mai bine este sa-i fierbi la foc mic, astfel incat sa se faca uniform.
4. Folosesti unt topit
Untul trebuie adaugat direct in piure, astfel incat sa se topeasca direct in compozitie.
5. Folosesti lapte rece din frigider
Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie caldut atunci cand il adaugi in piure pentru ca, in caz contrar, raceste cartofii.
Iar acestia sunt gustosi doar cand sunt proaspeti si fierbinti.

Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste trucuri, scrie foodstory.ro.

1. Nu speli cartofii inainte

Chiar daca nu-i gatesti cu toti cu coaja, ideal este sa-i speli inainte intr-o oala cu apa rece. Abia apoi sa-i cureti si sa-i pui la fiert.



2. Nu sarezi apa

Ca si pastele, cartofii absorb apa si sarea. Daca vrei sa le dai un gust delicios, este cel mai bun moment in care sa-i sarezi.

3. Fierbi gresit cartofii

Daca arunci cartofi taiati cubulete in apa care fierbe, risti ca acestia sa se faca la suprafata si sa ramana cruzi in interior. Cel mai bine este sa-i pui la fiert in apa rece.
Apoi, cel mai bine este sa-i fierbi la foc mic, astfel incat sa se faca uniform.

4. Folosesti unt topit

Untul trebuie adaugat direct in piure, astfel incat sa se topeasca direct in compozitie.

5. Folosesti lapte rece din frigider

Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie caldut atunci cand il adaugi in piure pentru ca, in caz contrar, raceste cartofii.
Iar acestia sunt gustosi doar cand sunt proaspeti si fierbinti.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sarmale cu jumări, rețeta pregătită de Nicoleta Luciu. „Minunea minunilor!”

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!

Mesajul Andreei Bănică și a Laviniei Pârva pentru Andreea Bălan după cererea în căsătorie: "Nu am bănuit nimic"

Ce l-a atras pe CRBL la Olga, partenera lui de viață. Este artistul un bărbat gelos? „Nu aș vrea să le compar și nu există comparație.”

Teodora de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Cum arăta concurenta în urmă cu cinci ani

Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies