Greseli pe care le facem cand consumam bere


Mai ales pe timp de canicula, o bere rece ca gheata devine extrem de tentanta, eventual alaturi de cateva gustari.

Totusi, producatorii de bere belgieni au cateva recomandari referitoare la cum ar trebui sa savuram berea fara sa-i afectam gustul sau aroma.

Torni berea in pahare tinute la rece


Un obicei preluat si in multe baruri si restaurante din Romania este ca berea sa fie turnata in halbe sau pahare tinute la frigider sau la congelator. Chiar daca vizual este un mod de servire care iti ofera aproape imediat o senzatie de racorire, gustul berii are de suferit. Producatorii subliniaza pentru revista „BeerAdvocate” ca paharele extrem de reci scot foarte repede acidul din bere, iar gustul acesteia fiind afectat de acest mod de servire. O alegere mai buna este clatirea paharului cu apa rece inainte ca berea sa fie turnata.

Nu torni berea cum trebuie si nu agiti paharul


Berea se toarna, de regula, in unghi de 45 de grade pentru ca gulerul de spuma obtinut sa fie optim. Bineinteles, paharul nu se umple pana in buza si apoi se agita putin pentru ca berea aer nevoie de putina oxigenare pentru a-si elibera aromele.

Mananci dulciuri sau fumezi inainte


Berea nu se bea dupa ce am mancat ceva dulce sau dupa ce am fumat o tigara pentru ca papilele gustative sunt derutate de gusturile puternice si nu mai percep asa cum trebuie aromele bauturii. Pentru a potenta gustul berii se recomanda gustarile sarate, eventual o bucatica de cascaval.

Sursa: adevarul.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Bianca, umilită de Livian! Acesta a spus de ce nu mai vrea să o pupe pe gură pe fosta lui iubită!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri