Greseli grave pe care le faci atunci cand prepari clatite

Greseli grave pe care le faci atunci cand prepari clatite

Este cel mai simplu desert pe care il poti face acasa, in doar cateva minute. Insa, daca nu ti-ai perfectionat inca tehnica, inseamna ca faci cateva greseli elementare.

 

Iata cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand prepari acest desert:
1. Pregatesti aluatul cu mult timp inainte
Cu cat este mai proaspat, cu atat clatitele iti vor iesi mai bine. Ideal este sa-l faci chiar atunci. Iti ia mai putin de 10 minute.
2. Folosesti o tigaie subtire
Ca sa nu se arda clatitele, este recomandat sa folosesti o tigaie mai groasa, iar focul aragazului sa fie dat la mediu, nicidecum la mare.
3. Amesteci prea mult aluatul
Cei de la America's Test Kitchen atrag atentia ca nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul, pentru ca glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze si vei obtine niste clatite gumate.
4. Folosesti unt
Untul se arde usor. Daca vrei sa folosesti unt, ai mare grija ca se arde usor. Cel mai bine este sa-l folosesti pe cel in varianta lichida sau sa-l inlocuiesti cu uleiul vegetal.
5. Le intorci prea devreme
Daca obisnuiai sa intorci clatitele pe partea cealalta imediat ce apareau mici bule la suprafata, afla ca faceai o greseala. Corect este sa le intorci abia dupa ce aceste bule incep sa se sparga. Atunci clatitele sunt coapte, scrie obiectiv.info.

Iata cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand prepari acest desert:

1. Pregatesti aluatul cu mult timp inainte


Cu cat este mai proaspat, cu atat clatitele iti vor iesi mai bine. Ideal este sa-l faci chiar atunci. Iti ia mai putin de 10 minute.



2. Folosesti o tigaie subtire

Ca sa nu se arda clatitele, este recomandat sa folosesti o tigaie mai groasa, iar focul aragazului sa fie dat la mediu, nicidecum la mare.

3. Amesteci prea mult aluatul

Cei de la America's Test Kitchen atrag atentia ca nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul, pentru ca glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze si vei obtine niste clatite gumate.

4. Folosesti unt

Untul se arde usor. Daca vrei sa folosesti unt, ai mare grija ca se arde usor. Cel mai bine este sa-l folosesti pe cel in varianta lichida sau sa-l inlocuiesti cu uleiul vegetal.

5. Le intorci prea devreme

Daca obisnuiai sa intorci clatitele pe partea cealalta imediat ce apareau mici bule la suprafata, afla ca faceai o greseala. Corect este sa le intorci abia dupa ce aceste bule incep sa se sparga. Atunci clatitele sunt coapte, scrie obiectiv.info.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horia Brenciu, martor la o arestare dintr-un aeroport din Londra! Artistul urma să ia parte la un concert, însă la aterizare a fost luat prin surprindere de zarva resimțită

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cum a reacționat mama Geta, la gestul pe care nașul lui Iancu Sterp l-a făcut față de el? A fost mai sinceră ca niciodată! "Poți să nu mai ieși de acolo!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru