Greseli grave pe care le faci atunci cand prepari clatite

Greseli grave pe care le faci atunci cand prepari clatite
Greseli grave pe care le faci atunci cand prepari clatite

Este cel mai simplu desert pe care il poti face acasa, in doar cateva minute. Insa, daca nu ti-ai perfectionat inca tehnica, inseamna ca faci cateva greseli elementare.

 

Iata cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand prepari acest desert:
1. Pregatesti aluatul cu mult timp inainte
Cu cat este mai proaspat, cu atat clatitele iti vor iesi mai bine. Ideal este sa-l faci chiar atunci. Iti ia mai putin de 10 minute.
2. Folosesti o tigaie subtire
Ca sa nu se arda clatitele, este recomandat sa folosesti o tigaie mai groasa, iar focul aragazului sa fie dat la mediu, nicidecum la mare.
3. Amesteci prea mult aluatul
Cei de la America's Test Kitchen atrag atentia ca nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul, pentru ca glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze si vei obtine niste clatite gumate.
4. Folosesti unt
Untul se arde usor. Daca vrei sa folosesti unt, ai mare grija ca se arde usor. Cel mai bine este sa-l folosesti pe cel in varianta lichida sau sa-l inlocuiesti cu uleiul vegetal.
5. Le intorci prea devreme
Daca obisnuiai sa intorci clatitele pe partea cealalta imediat ce apareau mici bule la suprafata, afla ca faceai o greseala.
Corect este sa le intorci abia dupa ce aceste bule incep sa se sparga. Atunci clatitele sunt coapte, scrie obiectiv.info.

Iata cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand prepari acest desert:

1. Pregatesti aluatul cu mult timp inainte


Cu cat este mai proaspat, cu atat clatitele iti vor iesi mai bine. Ideal este sa-l faci chiar atunci. Iti ia mai putin de 10 minute.



2. Folosesti o tigaie subtire

Ca sa nu se arda clatitele, este recomandat sa folosesti o tigaie mai groasa, iar focul aragazului sa fie dat la mediu, nicidecum la mare.

3. Amesteci prea mult aluatul

Cei de la America's Test Kitchen atrag atentia ca nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul, pentru ca glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze si vei obtine niste clatite gumate.


4. Folosesti unt

Untul se arde usor. Daca vrei sa folosesti unt, ai mare grija ca se arde usor. Cel mai bine este sa-l folosesti pe cel in varianta lichida sau sa-l inlocuiesti cu uleiul vegetal.

5. Le intorci prea devreme

Daca obisnuiai sa intorci clatitele pe partea cealalta imediat ce apareau mici bule la suprafata, afla ca faceai o greseala.
Corect este sa le intorci abia dupa ce aceste bule incep sa se sparga. Atunci clatitele sunt coapte, scrie obiectiv.info.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tragedie de nedescris pentru o femeie, care a căzut de la etajul 10 al unui bloc, având în brațe gemenii de trei ani

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Iancu Sterp, împins în apă după ce a anunțat că a fugit cu nasa lui în Turcia: „Vă sun de patru zile și nu răspundeți la telefon? Răspundeți la telefon!”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies