Greseala periculoasa pe care aproape toata lumea o face. De ce nu trebuie acoperite cu folie alimentele tinute in frigider


Daca mananc doar alimente proaspete nu pot sa fac nicio infectie digestiva. Fals. Majoritatea alimentelor contaminate cu salmonella spre exemplu arata si miros normal.

Iar hepatita A puteti s-o luati dintr-o felie proaspata de pepene. O folie de plastic deasupra alimentelor depozitate in frigier conduce la inmultimea bacteriei E-coli.

Un penene caruia nu-i spalati coaja poata sa fie sursa hepatitei A. Iar carnea de vinat crud-uscata este, de asemenea, un pericol de luat in seama.

Carnea, laptele si ouale nepreparate sunt alimente care pot purta o bacterie prezenta peste to in mediu – salmonela. Important de stiut este ca marea majoritate a produselor contaminate arata si miros normal.

Dupa ce le atingeti, spalati-va mainile, imediat, sub jet puternic de apa. Suprafetele de lucru si ustensilele de bucatarie care au luat contact cu oua crude, carne cruda, lapte crud trebuie igeinzate cu apa calda si detergent, imediat dupa utilizare.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dialog de senzație între Smiley și Gina într-un live spontan pe Youtube. Replicile care au stârnit hazul tuturor: „Să nu uiți să iei o pâine când vii!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri