Gospodinele trebuie să pună neapărat asta pe masă, de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2025! Astfel, casa va avea parte de bunăstare!

gospodinele
Astfel, casa va avea parte de bunăstare!

De ultima sărbătoare cu cruce roșie din luna august, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, gospodinele trebuie să pună pe masă un aliment care se poate face și în casă.

Află din rândurile următoare, ce trebuie să pună gospodinele pe masă de Tăierea capului Sfanțului Ioan Botezătorul, dar și care este o rețetă simplă și ușoară de pâine de casă pe care o poți prepara pe 29 august.

Gospodinele trebuie să pună neapărat asta pe masă, pe 29 august

Conform obiceiurilor populare transmise mai ales de femei, în ziua de 29 august gospodinele împart pachete de pomană celor sărmani, pentru sufletele celor plecați dintre noi. Se spune că respectarea acestei tradiții aduce liniște, spor și bunăstare în casă, de la 29 august până la sfârșitul anului. Aceste pachete se duc înainte la biserică, unde sunt sfințite, iar apoi oferite cu drag, iar in aceste pachete se includ, în mod tradițional, următoarele alimente:

  • mere, pere, castraveți, dar și struguri- alimente delicioase și de sezon
  • preparate calde de casă calde- sarmale, tocănițe, mâncăruri simple
  • pâine caldă de casă, făcută cu mult drag- dacă nu se poate, e bine și pâinea cumpărată din comerț, important este intenția de a oferi

Citește și: Ce se împarte, de obicei, în sfânta zi a Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul? Nu uita de pâinea caldă!

casa
Astfel, casa va avea parte de bunăstare![Sursa foto: freepik]

Citește și: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2025. 10 superstiții de care femeile trebuie neapărat să țină cont

Astfel, conform tradiției și obiceiurilor acestei zilei cu cruce roșie, femeile sunt cele care obișnuiesc să împartă, pentru cei trecuți în neființă, diverse pachete, ducându-se la biserică, pentru a sfinți, în special, de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, mere, pere, castraveți, dar și struguri, acestea nu ar trebui să uite nici de faptul că mai pot adăuga la celelalte bucate preparate în casă, printre care se

află și... o pâine caldă. Prin urmare, puteți utiliza și rețeta de pâine de casă de mai jos, din care vor rezulta două, așa că pe una o puteți consuma în familie și savura în casă, alături de cei dragi, iar pe cealaltă să o oferiți ca împărțanie.

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro

masa
Astfel, casa va avea parte de bunăstare![Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 600 ml apă călduță
  • 2 lingurițe sare
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 2-3 linguri ulei de măsline (opțional)

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rând, dacă în rețetă se folosește drojdie proaspătă, aceasta trebuie să fie dizolvată în 100 de mililitri de apă călduță cu zahărul,
    pe care o lăsați deoparte timp de 10-15 minute, până în momentul în care se formează spumă. În schimb, dacă se folosește drojdie uscată, pe aceasta trebuie să o amestecați direct cu făina și zahărul.
  2. Așadar, următorul pas este ca într-un bol mare, să puneți făina și sarea, apoi să adaugați drojdia activată sau cea uscată, în funcție de alegerea făcută, dar și restul de apă caldă și uleiul de măsline, în cazul în care este folosit. Aluatul se frământă pentru aproximativ 10 minute, până devine neted și elastic. În cazul în care este mult prea lipicios aluatul, trebuie să se mai adauge puțină făină, însă nu prea multă ca să nu devină prea dens. Ulterior, bolul cu aluatul se acoperă cu un prosop curat și se lasă într-un loc cald timp de 1-2 ore, până când observați că se dublează.
  3. După acest interval de timp în care aluatul a crescut, se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină, apoi se împarte în două părți egale, pentru a forma două pâini. Separat, acestea se vor așeza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în prealabil. Lasă pâinile acolo, să mai crească timp de aproximativ 30-45 de minute, acoperite cu un prosop curat.
  4. În acest timp, cuptorul trebuie preîncălzit cuptorul la o temperatură de 220 de grade Celsius. Înainte de a introduce tava în cuptor, cu un cuțit ascuțit, crestează superficial pâinile, pentru a forma un model. Pâinile se coc timp de aproximativ 25-30 de minute, până sunt aurii și.
  5. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, ulterior și pâinile pe un grătar și se taie, după ce sunt mai răcite. 

taierea capului sfantului ioan botezatorul
Astfel, casa va avea parte de bunăstare![Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2025. 10 superstiții de care femeile trebuie neapărat să țină cont

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies