Ghimbirul omoara selectiv celulele canceroase! Uite de ce trebuie sa il consumi


Ghimbirul omoara selectiv celulele canceroase! Uite de ce trebuie sa il consumi

Noi cercetari publicate in Jurnalul de Biomedicina si Biotehnologie au descoperit ca ghimbirul ar putea fi un candidat promitator pentru tratamentul carcionoamelor mamare.

Noul studiu a fost realizat de cercetatori de la Departamentul de Stiinte Biologice, Facultatea de Stiinte a Universitatii Regele Abdulaziz, Arabia Saudita, care au descoperit ca un extract crud obtinut din planta medicinala ghimbir a inhibat proliferarea celulelor canceroase mamare, fara ca sa afecteze semnificativ viabilitatea celulelor mamare nontumorale – o proprietate deosebit de promitatoare cunoscuta ca citotoxicitate selectiva, de negasit la tratamentele conventionale.

In ciuda progreselor semnificative catre terapia tintita si tehnicile de examinare/investigare clinica (screening), cancerul la san continua sa fie o problema medicala cronica peste tot in lume, fiind cel mai comun tip de cancer la femei si

cauza principala a mortalitatii.

In ciuda cunostintelor despre puternica actiune anticancerigena a ghimbirului, mecanismele moleculare ce stau la baza acestei actiuni nu sunt bine cunoscute in mod curent in cazul cancerului mamar. Bazat pe datele stiintifice raportate si mentionate anterior, si luand in considerare faptul ca in unele cazuri extractele vegetale arata o mai mare potenta decat componentele purificate, prezentul studiu a fost intreprins pentru a investiga impactul extractelor de ghimbir crud asupra cresterii liniilor de celule canceroase mamare.

Acesta nu este primul studiu care confirma proprietatile anti-cancer mamar ale ghimbirului. De fapt, un compus al ghimbirului, cunoscut ca Gingerol a fost recent demonstrat ca avand proprietati anti-metastatice in cancerul mamar. Nici actiunea anticanceroasa a ghimbirului nu este limitata la cancerul mamar. Ghimbirul si componentele lui au fost studiate ca inhiband urmatoarele cancere:

Acesta nu este primul studiu care confirma proprietatile anti-cancer mamar ale ghimbirului.
De fapt, un compus al ghimbirului, cunoscut ca Gingerol a fost recent demonstrat ca avand proprietati anti-metastatice in cancerul mamar. Nici actiunea anticanceroasa a ghimbirului nu este limitata la cancerul mamar. Ghimbirul si componentele lui au fost studiate ca inhiband urmatoarele cancere:
Cancerul rectal si de colon
Cancerul hepatic
Cancerul pulmonar
Melanomul
Cancerul pancreatic
Cancerul la prostata
Cancerul pielii

Cancerul rectal si de colon

Cancerul hepatic

Cancerul pulmonar

Melanomul

Cancerul pancreatic

Cancerul la prostata

Cancerul pielii

Ghimbirul

este un exemplu arhetipal al hranei-leac – adica ceva pe care il ingeram si care ne si hraneste si ne ajuta si sa ne alinam durerea si suferinta. Astazi el este consumat ca o delicatesa, condiment si leac de sute de culturi din intreaga lume. Stiinta moderna confirma acum ca ghimbirul are peste 100 de beneficii distincte pentru sanatate.

Sursa  viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Horoscop rune 18 - 24 octombrie 2021. O zodie poate primi o cerere în căsătorie!

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

RALUKA: Cine este celebra artistă. Biografie: nume real, data naşterii, cine este iubitul ei, carieră

DESCOPERĂ: Forma de migdală pentru unghii. Cum se obține, cum se întreține și ce modele de manichiură ți se potrivesc

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri