Ghidul tău pentru îngrijirea florilor de toamnă. Află totul aici!


Toamna nu pare la modul general un anotimp care să fie prietenos cu plantele tale. Este sezonul în care florile cad, iar frunzele încep ușor ușor să se usuce, plantele pregatindu-se pentru perioada de repaus vegetativ. Chiar și așa, exista arbuști și flori perene pe care îi poți planta la tine acasă, care înfloresc în acest anotimp. Și te poți bucura de aceștia o perioada lungă de timp.


In articol:

Ghidul tău pentru îngrijirea florilor de toamnă. Află totul aici! Toamna nu pare la modul general un anotimp care să fie prietenos cu plantele tale. Este sezonul în care florile cad, iar frunzele încep ușor ușor să se usuce, plantele pregatindu-se pentru perioada de repaus vegetativ.

Chiar și așa, exista arbuști și flori perene pe care îi poți planta la tine acasă, care înfloresc în acest anotimp. Și te poți bucura de aceștia o perioada lungă de timp.

Citeste si: Pregătește-ți casa cu florile de toamnă! Află totul despre crin!

Ghidul tău pentru îngrijirea florilor de toamnă. Află totul aici!
Ghidul tău pentru îngrijirea florilor de toamnă. Află totul aici!

Florile de toamnă

Florile de toamnă ar trebui să își găsească locul în orice gradină și în orice balcon.

Sunt niște plante cu rezistență foarte mare la frig și multe dintre acestea au o perioadă lungă de înflorire, care rezistă până în iarnă.

Printre plantele care posedă aceste proprietăți și le putem considera dret flori de toamnă se numără faimoasele dalii, crizanteme, brândușe și gladiole. Pe lângă acestea, mai există și alte flori de toamnă aduse din alte țări, care au fost adaptate climei din România, precum Callicarpa, Caryopteris sau Helenium.

Ghidul tău pentru îngrijirea florilor de toamnă. Află totul aici!
Ghidul tău pentru îngrijirea florilor de toamnă. Află totul aici!

Când se plantează florile care înfloresc toamna

Perioada optimă pentru semănatul florilor de toamnă este între luna februarie și luna iunie. Exista însă și plante care pot fi plantate toamna, de exemplu crizantemele sau ochiul boului. Primăvara, când apar lăstarii de la rădăcină, plantele de toamnă pot fi înmulțite. Tufănelele în schimb se înmulțesc prin butași toamna.   

Solul în care cresc florile de toamnă nu necesită pregătire intensivă. Acesta trebuie să fie similar cu pământul de grădină, respectiv fertil, ușor nisipos și foarte bine drenat, întrucât florile de toamnă nu suportă excesul de apă.

Citeste si: Toamna- momentul potrivit pentru a planta trandafiri!

Când vine vorba de luminozitate, multe dintre speciile de plante care își au înflorirea toamna iubesc lumina, prin urmare este recomandat ca acestea să fie plantate în grădină sau amplasate în ghivece pe balcon în zone cât mai luminoase, astfel încât să se bucure de căldura soarelui cât mai mult timp. Dacă sunt amplasate în zone luminate, plantele de toamnă vor fi frumos colorate până la venirea iernii.


Abonează-te pe

Citește și:

Când se plantează pomii fructiferi? Află totul aici!

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

RALUKA: Cine este celebra artistă. Biografie: nume real, data naşterii, cine este iubitul ei, carieră

DESCOPERĂ: Forma de migdală pentru unghii. Cum se obține, cum se întreține și ce modele de manichiură ți se potrivesc

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

CITEȘTE: Horoscop rune 18 - 24 octombrie 2021. O zodie poate primi o cerere în căsătorie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri