Ghidul productivității personale: Cum să-ți crești performanța și să-ți îndeplinești obiectivele

cum sa ai o zi mai productiva

Ghidul productivității personale

În unele zile, energia nu mai face parte din programul nostru. Însă știați cum puteți avea totuși o zi productivă?

Aflați din rândurile următoare, care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont, pentru a vă putea organiza ziua într-un mod mult mai productiv.

 

Moduri simple de a fi mai productiv

Planificarea

1. Stabiliți o dată pentru rezultate. În loc să planificați cât timp trebuie să lucrați, planificați și rezultatul.

De exemplu, nu planificați „lucrarea” de la 12:00 la 15:00. Alternativ, programează-te pentru a scrie o postare pe blog de la 12:00 la 15:00. Programarea în acest fel vă va determina să produceți mai mult, deoarece veți fi responsabil de ceea ce se face în realitate, mai degrabă decât de munca dvs.

2. Lucrați în diminețile pentru sarcinile cele mai dificile. Ori de câte ori te trezești și îți iei cafeaua, mintea ta este limpede, chiar dacă nu ești o persoană matinală.

Este un nou început de zi și vei fi cel mai concentrat. În acest moment, îndepliniți cea mai grea sau cea mai importantă sarcină.

3. Treziți-vă zilnic cu douăzeci de minute mai devreme. Acest lucru vă va permite să vă ocupați mai mult timp în cea mai importantă parte a zilei. S-ar putea să nu crezi că te trezești devreme este o modalitate excelentă de a te ușura de sarcini să te trezești cu cincisprezece sau douăzeci de minute la un moment dat.

4. Stabiliți o rutină planificată în fiecare dimineață. O rutină de dimineață este compusă din lucrurile pe care le faci înainte de a merge la locul de muncă. Includeți lucruri care vă vor motiva sau folosiți-le în special pentru a vă îndeplini obiectivul nr. 1. Fii deliberat în orice acțiune pe care o faci.

5. Închideți programul. Vizualizați săptămânal și lunar calendarul dvs. și descoperiți cantitățile mari de timp în care puteți dedica multă atenție sarcinilor importante.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Top 5 idei de cadouri corporate pentru colegi și șefi

sfaturi pentru productivitate
Ghidul productivității personale[Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 sfaturi pentru vindecarea traumei atașamentului și construirea de conexiuni sănătoase

Gândire profundă

1. Oferă răspunsuri la întrebările  profunde pe care le ridică viața. Gânditorii profunzi au o productivitate mai mare decât oricine altcineva. Acest lucru se datorează faptului că gânditorii profunzi au un simț profund al scopului și sunt foarte conștienți de ceea ce fac.

2. Înțelege „de ce” faci lucrurile și reamintește-ți asta ori de câte ori faci ceva. Veți avea mai multe șanse să îndepliniți sarcinile dacă vă conectați mai puternic motivul pentru care le faceți.

3. Solicitați orice solicitare. Verificați dacă este absolut necesar. Dacă nu este, încearcă să evadezi. Chiar nu face nimic doar pentru că altcineva dorește. Acest lucru vă va pune în mare dificultate și vă va reduce productivitatea.

4. Ai claritate cu privire la viitorul tău. Considerați-vă viitorul. Practica fiind esențială Veți fi mai productivi dacă aveți mai multă claritate cu privire la direcția, obiectivele și scopul dvs.

5. Înscrieți-vă într-un program de coaching. Este un program de coaching de viață în care ne concentrăm pe obiective, relații, afaceri și multe altele. Pentru a vă ajuta să vă planificați viața de vis, discutăm aceste subiecte și multe altele.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

idei de activitati productive
Ghidul productivității personale[Sursa foto: freepik]

Sfaturi și trucuri

1. Nu accesați rețelele sociale  în fiecare zi înainte de o anumită oră. De exemplu, ar trebui să așteptați în fiecare zi până la ora 10:00 pentru a vă verifica e-mailurile și rețelele sociale. Când vine vorba de primele ore ale zilei, care sunt cele mai importante, acest lucru vă va ajuta să vă concentrați pe laser.

2. Planificați-vă săptămânile cu un planificator de productivitate. Este un instrument de planificare fizică care vă ajută să vă acordați prioritate sarcinilor pentru a finaliza cele mai importante activități în fiecare zi și săptămână.

3. O dată pe zi, spune „nu”. Veți fi mai ușor să refuzați acest lucru. Nu contează prea mult să fii capabil să vorbești. Întotdeauna când iei o decizie, gândește-te dacă se potrivește cu obiectivele tale de viață.

4. Notează toate detaliile. De obicei uităm și credem că ne vom aminti lucruri atunci când nu le facem. Folosește o aplicație pentru a ține evidența ideilor sau orice altceva.

5. Alegeți un stil de îmbrăcăminte neutru. Deși este ciudat, este eficient. Deciziile pe care le iei în viața ta sunt semnificativ afectate de faptul că purtați doar culori neutre. Fă tot ce poți pentru a reduce numărul de decizii pe care le iei într-un anumit aspect al vieții tale. Acest lucru va lăsa mai mult timp pentru gânduri și pentru lucruri importante.

zile productive
Ghidul productivității personale[Sursa foto: freepik]Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

8 sfaturi pentru vindecarea traumei atașamentului și construirea de conexiuni sănătoase

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Cum să organizezi un picnic de poveste. Tot ce ai nevoie pentru un moment de relaxare în natură

În această seară, de la ora 21:45, în serialul “Vinovați de iubire”, Han și Inci, ”confruntări” cu trecutul

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies