Gestul extrem de BANAL care te face sănătos! Nici nu ți-ai fi imaginat


Gestul extrem de BANAL care te face sănătos! Nici nu ți-ai fi imaginat


In articol:

În momentul în care partenerul sau partenera ta te ține de mână, undele creierului vostru se sincronizează, astfel încât durerea va dispărea, iar asta nu e tot. Inclusiv respirația și ritmul cardiac se vor sincroniza, potrivit unui studiu.

Puterile nebănuite ale ținutului de mână

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado și de la Universitatea din Haifa și-au „unit" creierele într-un studiu pentru a afla ce efecte poate avea ținutul de mână asupra corpului uman.

Astfel, au descoperit că, cu cât empatizezi mai mult cu atât undele cerebrale se vor sincroniza cu ale partenerului iar rezultatele vor face ca orice durere să dispară.

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au recrutat 22 de cupluri heterosexuale, cu vârste cuprinse între 23 și 32 de ani. Singurul criteriu de selecție a fost ca aceste cupluri să fie într-o relație de cel puțin un an.

„Simpla prezență a fiecăruia, cu sau fără atingere, a fost asociată cu o sincronitate a undelor cerebrale.

Dacă se țineau de mâină în timp ce partenerul era în durere, sincronizarea a crescut mai mult", au declarat cerectătorii.

 

Încă un lucru intersant pe care l-au descoperit specialiștii este acela că cu cât bărbatul empatizează mai mult cu durerea partenerei, cu atât activitatea creierelor lor se va sincroniza mult mai repede, iar durerea va dispărea cât ai clipi.

În urma studiului, oamenii de știință au ajuns la concluzia că durerea întrerupe în totalitate această sincronizare interpersonală între cupluri, dar o simplă atingerea o aduce înapoi. Cu toate acestea, specialiștii nu au găsit încă o explicație pentru care sincronizarea activității creierului diminuează sau îndepărtează durerea.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Carantină adaptivă în Ucraina! Ce restricții se aplică?

O să intre în pământ de RUȘINE! Ce secret teribil ascunde Andreea Mantea

Maria și Marinescu de la Puterea Dragostei, la un pas de împăcare!

Georgiana Lupu spune cine va câștiga Survivor 2021! Ce a declarat fosta concurentă?

Mădălina a părăsit platoul Puterea Dragostei, după un scandal cu Alexandra! Concurentele au fost în prag de bătaie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 26 februarie 2021! O zodie trebuie să meargă la doctor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri