Genial! Uite cum te ajuta un strop de turmeric pe zi!


Radacina de turmeric este utilizata ca si condiment si in medicina de mii de ani si este in continuare un component important in bucataria asiatica.

 

Consumul unui singur gram de turmeric in fiecare zi poate imbunatati memoria pe termen scurt la persoanele predispuse la pierderea memoriei, conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, si cateva institute de cercetare din Taiwan, publicat in Revista de nutritie clinica din Asia Pacific.
“Descoperirile noastre legate de turmeric confirma aceste pareri, acestea par sa influenteze functia cognitiva acolo unde exista un metabolism energetic deficitar si rezistent la insulina,” spune cercetatorul Mark Wahlqvist.
Acea culoare galbena vine de la un trio de substante chimice denumite “curcuminoide,” dintre care cea mai cunoscuta este curcumina. In ultimii ani au fost facute multe cercetari in ideea promovarii beneficiilor antioxidante, antiinflamatorii si altor beneficii pentru sanatate a curcuminei.
Cercetarile au asociat turmericul si curcumina in mod direct si cu un risc redus de dementa. De exemplu, un studiu din 2009 efectuat de cercetatorii de la Universitatea Duke au descoperit ca curcumina a generat modificari ale creierului care au contracarat unele efecte ale bolii Alzheimer. Substanta a actionat in mod specific asupra placilor de amiloid, considerate cauza principala a deteriorarii creierului (si, deci, simptome).
Studiile arata si multe alte beneficii furnizate de turmeric si curcumina, inclusiv prevenirea cancerului si imbunatatirea prognozei cancerului, ameliorarea artritei, imbunatatirea afectiunilor cardiace si chiar si reducerea grasimii corporale.
Sursa: Viataverdeviu.ro

Consumul unui singur gram de turmeric in fiecare zi poate imbunatati memoria pe termen scurt la persoanele predispuse la pierderea memoriei, conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, si cateva institute de cercetare din Taiwan, publicat in Revista de nutritie clinica din Asia Pacific.

“Descoperirile noastre legate de turmeric confirma aceste pareri, acestea par sa influenteze functia cognitiva acolo unde exista un metabolism energetic deficitar si rezistent la insulina,” spune cercetatorul Mark Wahlqvist.

Acea culoare galbena vine de la un trio de substante chimice denumite “curcuminoide,” dintre care cea mai cunoscuta este curcumina. In ultimii ani au fost facute multe cercetari in ideea promovarii beneficiilor antioxidante, antiinflamatorii si altor beneficii pentru sanatate a curcuminei.

Cercetarile au asociat turmericul si curcumina in mod direct si cu un risc redus de dementa. De exemplu, un studiu din 2009 efectuat de cercetatorii de la Universitatea Duke au descoperit ca curcumina a generat modificari ale creierului care au contracarat unele efecte ale bolii Alzheimer. Substanta a actionat in mod specific asupra placilor de amiloid, considerate cauza principala a deteriorarii creierului (si, deci, simptome).

Studiile arata si multe alte beneficii furnizate de turmeric si curcumina, inclusiv prevenirea cancerului si imbunatatirea prognozei cancerului, ameliorarea artritei, imbunatatirea afectiunilor cardiace si chiar si reducerea grasimii corporale.

Sursa: Viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă cârnați de casă. Ingrediente și mod de preparare

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Bianca Comănici și-a făcut debutul pe micile ecrane! Dezvăluiri EXCLUSIVE despre prima sa emisiune! „Este foarte diferită senzația”

Cum să faci acasă măști naturale pentru orice tip de păr

Cum se face spuma de zmeură, desertul ideal pentru week-end

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscopul zilnic luni, 7 decembrie 2020! Află ce zodie a început să stagneze profesional!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri