Acest fruct bogat in antioxidanţi este cunoscut de secole pentru proprietatile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar si energizare.
Fructul de acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura.
Beneficiile fructului de acai
Acai este o planta indigena gasita cel mai frecvent in padurile amazoniene. O ruda exotica a afinelor si merisoarelor, fructul de acai poate ajuta in prevenirea afectiunilor asociate cu oxidarea celulara, dar prezinta si numeroase alte efecte benefice pentru sanatate
Sanatatea inimii- Similar cu vinul rosu, cercetarile demonstreaza ca fructele de acai contin cantitati mari de antocianine, un antioxidant vegetal care reduce nivelul colesterolului in sange.
Agent antibacterian, antiviral si antiparazitic- Oamenii de stiinta de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro au demonstrat ca extractul de acai ajuta in lupta impotriva infecţiilor virale si parazitice.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Ajutor
Mentine sanatatea pielii- In zilele noastre, foarte multe produse cosmetice conţin ulei de acai datorita continutului ridicat de antioxidanti al acestuia.
Mai mult, uleiul de acai este o alternativa naturala pentru produsele de ingrijire a pielii bazate pe chimicale. Consumate ca aliment, fructele de acai vor da, de asemenea, pielii tale stralucire si prospetime.Sanatate celulara imbunatatita- Antocianinele care se gasesc in fructele de acai joaca un rol important in mecanismul de protectie celulara, ajutand celulele sa ramana puternice impotriva atacurilor radicalilor liberi.
Poate ajuta la prevenirea cancerului- Acaiul are un continut ridicat de vitamina C si acid elagic, o combinatie imunostimulatoare care s-a dovedit eficienta in limitarea dezvoltarii cancerului.
Efecte anti-imbatranire- Cu un continut extrem de ridicat de fitochimicale (antioxidanti), fructele de acai pot contribui la incetinirea sau inversarea procesului de imbatranire cauzat de inflamatii sau oxidarea celulelor.
Sex mai bun- Aceast faimos fruct ajuta la cresterea circulatiei sangelui in organismul uman, un fapt care poate contribui la cresterea libidoului, mai ales pentru barbati.
Sursa: www.dcnews.ro