Formula stiintifica a burgerului perfect! Iata cum ar trebuie sa apara!

Formula stiintifica a burgerului perfect! Iata cum ar trebuie sa apara!
Formula stiintifica a burgerului perfect! Iata cum ar trebuie sa apara!

Chef Charles Michel, care este si cercetator la Universitatea Oxford, a dezvaluit secretele pregatirii unui burger perfect.

 

Specialistul in gastronomie franco-columbian afirma ca un burger reusit trebuie sa aiba 7 centimetri inaltime, 5 centimetri latime si sa fie alcatuit din noua straturi. Chef Michel apreciaza ca a manca este o experienta multisenzoriala in care intervin toate ele cinci simturi.
Reusita unui burger ar depinde in primul rand de aroma (30%), de textura (25%), de prezentare (15%), de sunetul pe care il produce in gura (15%) si, in cele din urma, de gustul lui (15%).
“Stiinta a dovedit ca, atunci cand consideram o mancare delicioasa, este datorita unei perceptii create de creier. Stimularea provine de la cele cinci simturi, nu numai de la senzatia provocata de ceea ce se intampla in gura”, arata Charles Michel.
Cercetatorul, care a lucrat in restaurante distinse cu stele Michelin, recomanda urmatoarele ingrediente: sos soia, ketchup, carne de vita Wagyu (marinata cu sos barbecue, sare, piper si ceapa rasa fin), felii crocante de jambon Serrano, ceapa prajita, rosii, salata, felii de castraveti si sos Chipotle.
Un alt sfat al chef-ului este sa se evite farfuria si tacamurile: burgerul trebuie tinut in mana, in hartia in care este servit pentru ca si ultima imbucatura sa fie calda.
Sursa: FoodStory.ro

Specialistul in gastronomie franco-columbian afirma ca un burger reusit trebuie sa aiba 7 centimetri inaltime, 5 centimetri latime si sa fie alcatuit din noua straturi.

Chef Michel apreciaza ca a manca este o experienta multisenzoriala in care intervin toate ele cinci simturi.

Reusita unui burger ar depinde in primul rand de aroma (30%), de textura (25%), de prezentare (15%), de sunetul pe care il produce in gura (15%) si, in cele din urma, de gustul lui (15%).

“Stiinta a dovedit ca, atunci cand consideram o mancare delicioasa, este datorita unei perceptii create de creier.
Stimularea provine de la cele cinci simturi, nu numai de la senzatia provocata de ceea ce se intampla in gura”, arata Charles Michel.

Cercetatorul, care a lucrat in restaurante distinse cu stele Michelin, recomanda urmatoarele ingrediente: sos soia, ketchup, carne de vita Wagyu (marinata cu sos barbecue, sare, piper si ceapa rasa fin), felii crocante de jambon Serrano, ceapa prajita, rosii, salata, felii de castraveti si sos Chipotle.


Un alt sfat al chef-ului este sa se evite farfuria si tacamurile: burgerul trebuie tinut in mana, in hartia in care este servit pentru ca si ultima imbucatura sa fie calda.

Sursa: FoodStory.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

FOTO Adela Popescu se simte mai bine ca niciodată în pielea ei! Ce fotografii a postat în mediul online? "Sunt tentată să spun că i-a fost foarte dor de mine!"

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Legătura specială dintre DJ-ul francez Tagada și Rona Hartner

Ce contează cel mai mult pentru Minodora, în viața de cuplu, dar și cum menține echilibrul între familie și carieră? "Trebuie, în relația personală, să ai măsură!"

Veronica și Laura, schimb de replici aprige, în Casa iubirii! „Eu nu mai pot! Vreau să mă duc acasă!” Aflați ce se va întâmpla în Gala de duminică, 23 martie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

O mireasă a luat foc în timpul ședinței foto. A ajuns la spital cu răni grave - VIDEO


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies