Foloseste cu grija lacul de unghii! Iata 6 ingrediente care sunt extrem de periculoase pentru sanatate


Exista multe denumiri chimice complicate gasite pe lista de ingrediente a lacului de unghii. Este important sa se stie care dintre aceste substante chimice pot fi periculoase pentru sanatate.

Iata 6 ingrediente toxice la care ar trebui sa fiti atente atunci cand iti faci unghiile:

1. Formaldehida. Vaporii de formaldehida sunt iritanti si pot declansa astmul, problemele de piele si pot avea efecte cancerigene.

2. Rasina formaldehida. Desi, rasina formaldehida nu a fost legata de cancer, cum ar fi formaldehida regulata , aceasta a fost cunoscuta ca un alergen pentru piele, provocand dermatite.  

3. Camfor. Acesta este utilizat ca plastifiant. Este foarte toxic si poate provoca convulsii , iritabilitate si toxicitate . Avand in vedere ca unghiile sunt „vii” , camforul nu ar trebui sa atinga mainile.

4. Toluenul. Este fabricat din petrol sau gudron de huila . Expunerea cronica este legata de anemie , de reducerea numarului de celule din sange , de provocarea daunellor pentru ficat sau rinichi si este periculos in cazul femeilor insarcinate. Numai mirositul aceastei substante chimice va face sa ametiti .

5. Dibutilftalat (DBT) este o substanta interzisa in Europa, dar in SUA inca se mai foloseste. Este o substanta a carei utilizare a fost legata de problemele de reproducere dar si de alte probleme grave de sanatate.

6. Parabenii. Sunt un conservant utilizat pe scara larga in produsele cosmetice , dar studiile au constatat ca parabenii pot fi legati de aparitia cancerului de san .

sursa: buynongmoseeds.com


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Serialul “Medici: Conducatorii orasului Florenta”, o impresionanta fresca a Italiei secolului al XV-lea, in curand, la Kanal D

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri