Focar de coronavirus în Dâmbovița! Peste o sută de persoane de la un centru de îngrijire au fost testate pozitiv


Focar de coronavirus în Dâmbovița! Centrul de Recuperare și Reabilitare din Țuicani a ajuns să găzduiască peste o sută de persoane infectate cu noul coronavirus.


In articol:

Focar de coronavirus în Dâmbovița. Situația de la Centrul de Recuperare și Reabilitare din Țuicani se înrăutățește din ce în ce mai tare, peste o sută de persoane de la centrul de îngrijire ajungând să fie testate pozitiv. În total, sunt 106 cazuri de infecție cu noul coronavirus, fiind confirmate încă 55.

Citeste si: Focar de coronavirus în Slobozia! Cinci persoane au fost testate pozitiv la un azil de bătrâni

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a anunțat Joi, pe 9 iulie a.c., încă 55 de cazuri noi. Dintre cele peste o sută persoane care au fost infectate cu noul coronavirus, 14 sunt angajați ai centrului, iar restul sunt pacienții Centrului de Recuperare și Reabilitare din Țuicani.

focar-de-coronavirus-in-dambovita-tuicani

Focar de coronavirus în Dâmbovița! Peste o sută de persoane de la Centrul de Recuperare și Reabilitare din Țuicani, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Angajații nu mai pot utiliza spațiile comune, sunt obligați să poarte echipament de protecție în timpul programului, iar accesul vizitatorilor a fost interzis, ca urmare a focarului depistat la centrul de îngrijire. Mai mult decât atât, autoritățile fac apel la persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus, de a nu refuza internarea.

Citeste si: Managerul spitalului Colentina care s-a infectat cu coronavirus este cel mai sărac medic din România! Remus Mihalcea nu are nici un bun pe numele său!

„Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi.

Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate. Există categorii de persoane vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală ( pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută),” se arată în comunicatul Direcției de Sănătate Publică, după depistarea noului focar de coronavirus în Dâmbovița.

Citeste si: Focar de coronavirus în Buzău- medicul care coordona criza COVID-19 a fost infectat!


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Raed Arafat, declaraţie de maximă importanţă despre Covid-19! "Are virusul şi transmite"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri