Florin Cîțu a vorbit despre ce vom avea voie să facem și ce nu de la 1 august: „Nu sunt foarte multe”


Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre măsurile de relaxare valabile de la 1 august. Prim ministrul spune că nu vor fi schimbări majore decât în ceea ce privește evenimentele și masca de protecție obligatorie în spațiile închise.


In articol:

Ce spune premierul Florin Cîțu  despre noile reguli pentru români impuse de la 1 august?

Premierul Florin Cîțu a declarat într-o conferință de presă despre ce măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 1 august.

În timp ce mulți se așteptau ca măsurile de relaxare să crească din cauza apariției noii tulpini de coronavirus, Delta, se pare că premierul Florin Cîțu este pozitiv în ceea ce privește evoluția pandemiei în țară, așa că va relaxa măsurile în continuare. 

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este iubita lui Florin Cîțu

Ce a anunțat premierul despre măsurile de relaxare de la 1 august

După ce a purtat niște discuții cu secretarul de stat Raed Arafat, s-a hotărât relaxarea măsurilor deja existente, fără să se impună alte noi restricții. Conform declarațiilor prim ministrului Florin Cîțu, restaurantele vor putea funcționa până la ora două noaptea, masca de protecție se va purta obligatoriu în spațiile închise și se va respecta în continuare distanțarea obligatorie între persoane de minim doi metri, atât în spațiile închise cât și în cele deschise. 

Citeste si: Florin Cîțu, despre lockdown și pandemie. Când vom scăpa de COVID-19?

„Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cam cu ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Suntem într-o situație foarte bună, monitorizăm. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm, deși există cereri. Suntem precauți în continuare”, a declarat prim ministrulFlorin Cîțu în cadrul conferinței de presă de astăzi la Palatul Victoria.

Lista cu măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 august este următoarea:

-Activitățile culturale și concertele vor putea găzdui până la 5.000 de persoane, în spațiile deschise, amenajate corespunzător

 -Workshop-urile pot fi organizate cu participarea a 150 de persoane, în spațiile închise, dar cu obligativitatea purtării măștii de protecție pe toată durata evenimentului

-Locurile de joacă vor fi deschise complet, dar însoțitorii vor trebui să facă dovada vaccinării cu cel puțin 10 zile de la rapel

-Discotecile și cluburile se vor deschide complet și vor funcționa la capacitate maximă, dar doar pentru persoanele vaccinate

-Nunțile ar putea fi organizate cu participarea a peste 300 de persoane, dar doar dacă acestea sunt vaccinate, au trecut prin boală sau fac dovada unui test rapid negativ.


Abonează-te pe

Citește și:

4 idei toxice despre iubire pe care le considerăm romantice

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

//PEŞTI// Horoscop pentru luna AUGUST 2021. Nativii zodiei Peşti pot pierde sume mari de bani!

Coafuri lejere de vară pe care să le încerci dacă nu îți place să-ți prinzi părul

Semne pozitive care arată încă de la început că o relație este pe calea cea bună

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

//BLESTEMUL ZODIILOR// Care este partea întunecată a zodiei tale

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri