Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute. Ce se va implementa obligatoriu în România

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute. Ce se va implementa obligatoriu în România

Vestea proastă pentru cei care primesc pensii sub 2.000 de lei continuă să se răspândească.

Comisia Europeană a prezentat recent un set de recomandări menite să prevină agravarea crizei financiare, dar acestea pot intensifica nemulțumirile anumitor categorii sociale din România.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile femeilor în luna iunie. Acesta este anunțul mult așteptat

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute.

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute.

[Sursa foto: freepik]

Măsurile recomandate de Comisia Europeană

Un rezident care stă într-un apartament cu două camere și are un consum lunar de 70 kWh plătește în prezent 48 de lei. Cu toate acestea, dacă compensațiile de la stat ar fi eliminate, aceeași persoană ar putea ajunge să plătească până la 89 de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 80% față de prețul actual.

Deși prețurile energiei pe piața en-gros au înregistrat o scădere semnificativă, aceasta nu se reflectă în facturile consumatorilor.

„Toate statele membre ar trebui să pună capăt măsurilor de sprijinire a energiei în vigoare până la sfârșitul anului 2023. În cazul în care noi creșteri ale prețurilor la energie vor necesita punerea în aplicare a unor măsuri de sprijin, acestea ar trebui să fie orientate spre protejarea gospodăriilor și a întreprinderilor vulnerabile, să fie accesibile din punct de vedere fiscal și să păstreze stimulentele pentru economisirea energiei”, a transmis recent Comisia Europeană.

Citește și: Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul! Face mai puțini bani decât se credea: „Am să vă spun, pentru cei care cred că se câștigă fabulos. Și credeți-ne, nu muncim puțin”- wowbiz.ro

Citește și: "Sunt dezamăgită, dezgustată și mâhnită". Andreea Antonescu nu a mai suportat haosul provocat și a reacționat în fața zvonurilor despre o posibilă relație cu Cătălin Bordea- radioimpuls.ro

Oficialii europeni fac, de asemenea, recomandări în sensul reducerii semnificative a cheltuielilor bugetare, inclusiv a salariilor din sectorul public.

Comisia Europeană propune și o altă măsură, respectiv creșterea constantă a investițiilor. În acest sens, situația noastră este una destul de ambiguă, având în vedere ritmul la care reușim să absorbim fondurile din PNRR.

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute.

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute.

[Sursa foto: shutterstock]

S-au depus amendamentele privind legea pensiilor speciale

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților şi viitor prim-ministru, a declarat că luni, 29 mai, au fost depuse propuneri de modificare a legii pensiilor speciale. Scopul acestor amendamente este eliminarea abuzurilor și inechităților care au persistat timp îndelungat.

Citește și: Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

„Am depus astăzi, la Camera Deputaţilor, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol şi sunt decis să merg până la capăt! Ţinta tuturor celor care am lucrat la aceste soluţii este ca principiul contributivităţii să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-şi aranjeze din pix pensii uriaşe, mai mari decât venitul din activitatea profesională”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute.

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute.

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste cumplită pentru femeile cu pensii sub 2000 de lei! Anunțul momentului de la Comisia Europeană

 Citește și:

Ce se va întâmpla cu pensiile femeilor în luna iunie. Acesta este anunțul mult așteptat

Mamele vor primi tichete cadou de la 1 iunie 2023. De ce sumă vor beneficia

ego.ro Cât se prăjește dorada. Trucul pentru a obține un gust perfect

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Alin Oprea, motivul real pentru care Tavi Colen nu a fost prezent la nunta sa cu Medana. Artistul a pus capăt speculațiilor: "Am considerat că e mai bine așa"

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Ce avere are Florin Salam? Îndrăgitul artist a făcut dezvăluiri uluitoare despre sumele de bani acumulate! „Eu am câștigat un milion la jocuri într-o noapte”

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies