Femeile care pot beneficia de 3.000 de euro! Ce condiție trebuie să îndeplinească. Gabriela Firea a oferit mai multe detalii


Începând cu data de 5 decembrie, românii pot depune cereri dacă își doresc să beneficieze de 3.000 de euro de la Guvern. Iată toate informațiile!


In articol:

O categorie de români poate primi 3.000 de euro de la Guvern, dacă vor dori să depună cererile de decontare a procedurilor de fertilizare în vitro. Toți cetățenii eligibili vor putea beneficia de aproape 15.000 de lei din partea Guvernului, conform România TV.

Ce condiție trebuie să îndeplinească românii, pentru a primi 3.000 de euro

Categoria care poate primi respectivul ajutor vizează cuplurile, dar și femeile singure cu vârste între 20-45 de ani, pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. Potrivit proiectului recent aprobat, se pot deconta trei proceduri pe an. Ajutorul financiar de la Guvern se va oferi în două tranșe, sub formă de vouchere, în valoare de 5.000

de lei pentru medicamente și 10.000 de lei pentru procedurile medicale necesare. Românii doritori care sunt eligibili pot depune cererile online începând cu data de 5 decembrie, conform Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,  Gabriela Firea. În urmă cu câteva zile, a fost semnat ordinul comun pentru aprobarea Normelor de aplicare a „Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”.

„Așadar, începând din 5 decembrie, se pot depune deja cererile. Se pot depune online toate solicitările – pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu șina, cu birocrație – la adresa de e-mail [email protected], iar evaluarea va fi una cât se poate de rapidă, tocmai pentru ca cuplurile sau femeile singure care apelează la acest program să nu aștepte foarte mult”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Creșterea pensiilor militare în 2023. Cu cât se vor majora, începând de la 1 ianuarie 2023

Românii care pot beneficia de 3.000 de euro

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce va apărea pe taloanele de pensie. Anunțul oficial pentru persoanele care primesc sub 3.000 de lei

Totodată, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a asigurat beneficiarii români că programul va avea, în 2023, o finanțare suficientă.

„Le asigur pe toate doamnele care au temeri că se vor sfârși banii că nu se întâmplă acest lucru și ne-am luat cu toții angajament în fața dumneavoastră să realizăm proiectul pentru întreaga țară, nu doar pentru București, cât a fost acum doi ani”, a promis Gabriela Firea.

Citește și: Anunț de mare interes pentru români! Noi zi libere, prevăzute în Codul Muncii. Când vor fi acordate

Românii care pot beneficia de 3.000 de euro

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Anunț important pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei! Se întâmplă din oficiu, începând cu anul viitor


Abonează-te pe

Citește și:

Statul oferă bani de la 1 ianuarie 2023. Ce categorie români beneficiază de aceștia

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

„Am avut o discuție.” Banii de pensii se vor da mai devreme. Ministrul Muncii și al Solidarității Sociale din România, Marius Budăi, a făcut anunțul

Fertilizarea in vitro cu ovocite donate. Cum poți deveni mamă, atunci când pare imposibil

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„M-a șocat.” Ce gest a făcut Cristina Ciobănașu. Vlad Gherman a rămas surprins
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri