Faci si tu spalaturi interne? Vezi la ce riscuri majore te expui


Studii mai vechi au demonstrat legatura dintre obiceiul de a face spalaturi interne si infectii, boala inflamatorie pelvina sau sarcina extrauterina.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o legatura intre aceste irigatii si cancerul de col uterin, fertilitatea redusa, HIV si a alte boli cu transmitere sexuala.

Spalaturile si cancerul ovarian

Cancerul ovarian este cunoscut sub numele de "ucigas tacut", deoarece femeile afectate nu au, adesea, niciun simptom pana cand boala ajunge in stadiu avansat. Se estimeaza ca aproximativ 20.000 de femei americane sunt diagnosticate cu cancer ovarian si aproximativ 14.500 mor anual, din aceasta cauza, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC).

Noua analiza publicata in revista Epidemiologie a inclus peste 41.000 de femei din SUA si Puerto Rico, cu varste cuprinse intre 35 la 74 de ani, iar fiecare a avut o sora diagnosticata cu cancer de san. Niciuna dintre femeile incluse in studiu - in anul 2013 nu avea cancer mamar sau ovarian.

Pana in iulie 2014, s-au inregistrat deja 154 de cazuri de cancer ovarian in randul participantelor. Potrivit cercetatorior, femeile care au raportat dusurile interne in cursul anului, inainte de a fi inrolate in studiu, aproape si-au dublat riscul de cancer ovarian.

Legatura dintre spalaturi si cancer ovarian a fost chiar mai puternica atunci cand oamenii de stiinta au analizat doar femeile care nu au avut in familie modificarile genetice specifice cancerului de san.

Sursa: sanatate.bzi.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Bogdan Mocanu, declaraţii incendiare despre relaţia cu Bianca de la Puterea Dragostei! "Totul rămâne..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri