Fa-ti un risotto delicios pentru masa de pranz! Iti vei impresiona toti prietenii!


Fa-ti un risotto delicios pentru masa de pranz! Iti vei impresiona toti prietenii!

Coaja de lamaie si branza italieneasca ii dau o savoare pe care nu o regasesti in multe preparate.

 

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 45 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 747
Ingrediente
1 lingura de ulei vegetal, plus inca un strop
1 ceapa, taiata
3 catei de usturoi zdrobiti
200g de orez pentru risotto
1 litru de supa de pui sau de legume
300g mazare congelata
25g de branza italieneasca tare (pecorino, parmezan sau varianta alternativa) rasa
Sucul si coaja de la o lamaie
2 felii de paine veche de cateva zile
2 ardei iuti fara seminte
O mana mica de menta, tocata
Mod de preparare
1.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si gateste pentru 5 minute, apoi adauga usturoiul. Pune orezul pentru 2 minute, apoi adauga supa, amestecand in mod continuu pana cand orezul este aproape gatit si supa a fost absorbita. Dureaza cam 20 de minute. Intre timp, pune mazarea in apa fierbinte pentru a dezgheta. Scurge bine si pune intr-un vas, apoi fa-o piure.
2. Indeparteaza risott-ul de pe foc, adauga mazarea, branza si stoarce sucul de lamaie.
3. Prajeste painea crutoane. Coace si ardeiul iute. Pune putin ulei intr-o tigaie, adauga ardeiul, coaja de lamaie si crutoanele si gateste pentru 2 minute, apoi adauga menta si pune tot amestecul peste risotto.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 45 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 747

Ingrediente

1 lingura de ulei vegetal, plus inca un strop
1 ceapa, taiata
3

catei de usturoi zdrobiti
200g de orez pentru risotto
1 litru de supa de pui sau de legume
300g mazare congelata
25g de branza italieneasca tare (pecorino, parmezan sau varianta alternativa) rasa
Sucul si coaja de la o lamaie
2 felii de paine veche de cateva zile
2 ardei iuti fara seminte
O mana mica de menta, tocata

Mod de preparare

1.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si gateste pentru 5 minute, apoi adauga usturoiul. Pune orezul pentru 2 minute, apoi adauga supa, amestecand in mod continuu pana cand orezul este aproape gatit si supa a fost absorbita. Dureaza cam 20 de minute. Intre timp, pune mazarea in apa fierbinte pentru a dezgheta. Scurge bine si pune intr-un vas, apoi fa-o piure. 

2. Indeparteaza risott-ul de pe foc, adauga mazarea, branza si stoarce sucul de lamaie.

3. Prajeste painea crutoane. Coace si ardeiul iute. Pune putin ulei intr-o tigaie, adauga ardeiul, coaja de lamaie si crutoanele si gateste pentru 2 minute, apoi adauga menta si pune tot amestecul peste risotto.

Sursa: bbcgoodfood.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

//SĂGETĂTOR// Horoscop pentru luna AUGUST 2021. Nativii zodiei Săgetător pot primi bani împrumutaţi în trecut!

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

//PREVIZIUNI// Horoscop SĂPTĂMÂNAL: 26 iulie - 1 august 2021. O zodie poate primi o surpriză neaşteptată!

//DESCOPERĂ// Modele de unghii de toamnă. Idei de manichiură la modă în 2021

//DESCOPERĂ// Cura de slăbire cu mere. 10 kg în 7 zile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

//DESCOPERĂ// Cine este OANA MARICA. Biografie: data nașterii, relații amoroase, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri