Coaja de lamaie si branza italieneasca ii dau o savoare pe care nu o regasesti in multe preparate.
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 45 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 747
Ingrediente
1 lingura de ulei vegetal, plus inca un strop
1 ceapa, taiata
3 catei de usturoi zdrobiti
200g de orez pentru risotto
1 litru de supa de pui sau de legume
25g de branza italieneasca tare (pecorino, parmezan sau varianta alternativa) rasa
Sucul si coaja de la o lamaie
2 felii de paine veche de cateva zile
2 ardei iuti fara seminte
O mana mica de menta, tocata
Mod de preparare
1.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si gateste pentru 5 minute, apoi adauga usturoiul. Pune orezul pentru 2 minute, apoi adauga supa, amestecand in mod continuu pana cand orezul este aproape gatit si supa a fost absorbita. Dureaza cam 20 de minute. Intre timp, pune mazarea in apa fierbinte pentru a dezgheta. Scurge bine si pune intr-un vas, apoi fa-o piure.
2. Indeparteaza risott-ul de pe foc, adauga mazarea, branza si stoarce sucul de lamaie.
3. Prajeste painea crutoane. Coace si ardeiul iute. Pune putin ulei intr-o tigaie, adauga ardeiul, coaja de lamaie si crutoanele si gateste pentru 2 minute, apoi adauga menta si pune tot amestecul peste risotto.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 45 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 747
Ingrediente
1 lingura de ulei vegetal, plus inca un strop
1 ceapa, taiata
3
catei de usturoi zdrobiti
200g de orez pentru risotto
1 litru de supa de pui sau de legume
300g mazare congelata
25g de branza italieneasca tare (pecorino, parmezan sau varianta alternativa) rasa
Sucul si coaja de la o lamaie
2 felii de paine veche de cateva zile
2 ardei iuti fara seminte
O mana mica de menta, tocata
Mod de preparare 1.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si gateste pentru 5 minute, apoi adauga usturoiul. Pune orezul pentru 2 minute, apoi adauga supa, amestecand in mod continuu pana cand orezul este aproape gatit si supa a fost absorbita. Dureaza cam 20 de minute. Intre timp, pune mazarea in apa fierbinte pentru a dezgheta. Scurge bine si pune intr-un vas, apoi fa-o piure.
2. Indeparteaza risott-ul de pe foc, adauga mazarea, branza si stoarce sucul de lamaie.
3. Prajeste painea crutoane. Coace si ardeiul iute. Pune putin ulei intr-o tigaie, adauga ardeiul, coaja de lamaie si crutoanele si gateste pentru 2 minute, apoi adauga menta si pune tot amestecul peste risotto.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro
Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro