Fa-ti un risotto delicios pentru masa de pranz! Iti vei impresiona toti prietenii!

Fa-ti un risotto delicios pentru masa de pranz! Iti vei impresiona toti prietenii!
Fa-ti un risotto delicios pentru masa de pranz! Iti vei impresiona toti prietenii!

Coaja de lamaie si branza italieneasca ii dau o savoare pe care nu o regasesti in multe preparate.

 

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 45 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 747
Ingrediente
1 lingura de ulei vegetal, plus inca un strop
1 ceapa, taiata
3 catei de usturoi zdrobiti
200g de orez pentru risotto
1 litru de supa de pui sau de legume
300g mazare congelata
25g de branza italieneasca tare (pecorino, parmezan sau varianta alternativa) rasa
Sucul si coaja de la o lamaie
2 felii de paine veche de cateva zile
2 ardei iuti fara seminte
O mana mica de menta, tocata
Mod de
preparare
1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si gateste pentru 5 minute, apoi adauga usturoiul. Pune orezul pentru 2 minute, apoi adauga supa, amestecand in mod continuu pana cand orezul este aproape gatit si supa a fost absorbita. Dureaza cam 20 de minute. Intre timp, pune mazarea in apa fierbinte pentru a dezgheta. Scurge bine si pune intr-un vas, apoi fa-o piure.
2. Indeparteaza risott-ul de pe foc, adauga mazarea, branza si stoarce sucul de lamaie.
3. Prajeste painea crutoane. Coace si ardeiul iute. Pune putin ulei intr-o tigaie, adauga ardeiul, coaja de lamaie si crutoanele si gateste pentru 2 minute, apoi adauga menta si pune tot amestecul peste risotto.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 45 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per

portie: 747

Ingrediente

1 lingura de ulei vegetal, plus inca un strop
1 ceapa, taiata
3 catei de usturoi zdrobiti
200g de orez pentru risotto
1 litru de supa de pui sau de legume
300g mazare congelata
25g de branza italieneasca tare (pecorino, parmezan sau varianta alternativa) rasa
Sucul si coaja de la o lamaie
2 felii de paine veche de cateva zile
2 ardei iuti fara seminte
O mana mica de menta, tocata

Mod de preparare

1.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si gateste pentru 5 minute, apoi adauga usturoiul. Pune orezul pentru 2 minute, apoi adauga supa, amestecand in mod continuu pana cand orezul este aproape gatit si supa a fost absorbita. Dureaza cam 20 de minute. Intre timp, pune mazarea in apa fierbinte pentru a dezgheta. Scurge bine si pune intr-un vas, apoi fa-o piure. 

2. Indeparteaza risott-ul de pe foc, adauga mazarea, branza si stoarce sucul de lamaie.


3. Prajeste painea crutoane. Coace si ardeiul iute. Pune putin ulei intr-o tigaie, adauga ardeiul, coaja de lamaie si crutoanele si gateste pentru 2 minute, apoi adauga menta si pune tot amestecul peste risotto.

Sursa: bbcgoodfood.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mărturisirile emoționante ale Larisei Iordache. De ce sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel pentru fosta gimnastă: „Unul dintre cele mai grele.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies