Modul de preparare este simplu, dar cere ceva mai mult timp deoarece semintele trebuie sa stea la hidratat minim o ora.
Budinca de chia si ananas
Ingrediente pentru 2 portii:
Seminte de chia - 40 g
Lapte de migdale( lapte de soya, de orez, de susan sau din orice alte seminte, dupa preferintele fiecaruia) - 200 ml
Suc de ananas proaspat - 100 ml
Vanilie( praf din semintele pastaii de vanilie) – 1 varf de cutit( dupa gust)
Cardamom verde - 1 varf de cutit
Indulcitor natural (sirop de agave, sirop de artar, miere de albine, melasa, dupa preferintele fiecaruia) - 2 linguri
Preparare:
25 g din semintele de chia se pun la hidratat cu lapte de migdale minim 1 ora, timp in care amestecam din cand in cand pana ce melanjul capata consistenta unei budinci. Se adauga apoi vanilia si 1 lingura cu indulcitor natural, se omogenizeaza si se pune deoparte.
Restul de 15 g din seminte se hidrateaza si ele in sucul de la ananas proaspat, tot 1 ora, timp in care amestecam din cand in cand, pana ce obtinem consistenta de budinca. La final adaugam cardamomul verde si 1 lingura de indulcitor natural.
Cele 2 compozitii se pun una peste alta intr-un bol sau pahar si se servesc cu ananas proaspat taiat cubulete sau cu fructe deshidratate: goji, merisoare, stafide.
Sucul din ananas poate fi inlocuit cu cel de portocala, mango, mar sau orice alt fruct din care puteti extrage sucul, dupa gustul fiecaruia. Acelasi lucru este valabil si in cazul mirodeniilor. Se pot folosi cuisoarele, nucsoara, scortisoara, anasonul, menta samd, dupa gust. Puteti adauga oricand budincii un al doilea fruct, iar cele 2 amestecuri se pot alterna cu melanjul din lapte de migdale si chia.
Sursa: OanaCuzino.ro