Explorând inima României: 5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București

bucuresti

5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București

Chiar și în prezent există câteva aspecte pe care nu mulți le cunosc, despre București. Le știați?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre aspectele foarte interesante și poate pe care nu le știați până în acest moment, despre capitala României, orașul București. În plus, descoperiți și cum mai este numit Bucureștiul, în afară de "Micul Paris".

 

Lucruri unice despre București

1. Bucureștiul este unul dintre cele mai mari orașe din Europa de Est

Capitala României are o populație de aproximativ 1,8 milioane de oameni, mai mult decât Sofia (care are aproximativ 1,2 milioane de oameni) și Praga (care are aproximativ 1,3 milioane de oameni). Deoarece România are aproximativ 19 milioane de oameni, o parte semnificativă din populație locuiește chiar în capitală, oraș care este vizitat de nenumărate persoane, atât din întreaga Românie, cât și din străinătate.

Citește și: Viena: o destinație ideală pentru un city break de neuitat

5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București[Sursa foto: freepik]

Citește și: 11 lucruri pe care ar trebui să le împachetați întotdeauna în bagajele de mână

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

2. Bucureștiul are un Arc de Triumf

Deși poate ați auzit doar despre Arcul de Triumf din Paris, multe alte orașe europene au arcuri de triumf, inclusiv Bucureștiul.

La scurt timp după ce România și-a câștigat independența în 1878, Arcul de Triumf a fost construit inițial din lemn. Cu toate acestea, arcul de lemn s-a descompus rapid datorită faptului că a fost construit din lemn. În 1922, după Primul Război Mondial, a fost construit un al doilea arc pe locul primului. În plus, acest arc a fost demolat în 1935 pentru a face loc unui arc de triumf mai mare și mai permanent.
Acesta este monumentul pe care îl vedeți astăzi.

bucuresti fapte interesante
5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București[Sursa foto: freepik]

3. Bucureștiul are două porecle, „Micul Paris” și „Noul Berlin”

Datorită abundenței clădirilor Art Nouveau și a arhitecturii în stil Haussmannian, Bucureștiul este adesea numit „Micul Paris” sau „Parisul Estului”. Există o mulțime de artă stradală uimitoare în multe locuri din capitala României, care i-a dat numele „Noul Berlin”.

Orașul este cunoscut pentru „viața de noapte berlineză”, de aceea este numit „Noul Berlin”. Acest lucru este valabil în special în centrul vechi, unde există numeroase cluburi de noapte și baruri care rămân deschise până la primele ore ale dimineții.

lucruri interesante despre bucuresti
5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București[Sursa foto: freepik]

4. Bucureștiul găzduiește una dintre cele mai mari și mai grele clădiri din lume

Construit în timpul regimului comunist de Nicolae Ceaușescu, Parlamentul de la București a fost construit.

Clădirea are cea de-a doua dimensiune din lume. Este absolut necesar să fie văzut în capitală; este o ispravă a ingineriei umane. Complexul civil, care a fost construit din marmură românească, se mândrește cu titlul de cea mai grea și cea mai scumpă clădire din lume. Clădirea a început să fie construită în 1978, iar lungimea sa este atât de mare încât este necesară o oră pentru a merge în jurul exteriorului.

Citește și: Cine este persoana pe care Cosmin o bănuiește că i-ar fi plănuit descalificarea din „Casa iubirii”! „Am văzut anumite chestii...”. Tânărul a dezvăluit că ar fi vorba despre o concurentă- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

micul paris bucuresti
5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București[Sursa foto: freepik]

5. Bucureștiul găzduiește o serie de „biserici care s-au mutat”

Una dintre cele mai ciudate  fapte despre București este despre bisericile care s-au mutat. În timpul regimului comunist, Nicolae Ceaușescu nu dorea să viziteze niciuna dintre bisericile ortodoxe ale orașului, iar demolarea lor a fost intenționată inițial. Cu toate acestea, a existat o mulțime de proteste, așa că s-a încercat să mute clădirile bisericești pe șinele de cale ferată, astfel încât să nu fie vizibile. Între toate bisericile mutate în acea perioadă, cea mai veche este Biserica Mihai Vodă, o biserică ortodoxă din secolul al XVI-lea care a fost ascunsă printre blocurile comuniste. Clădirea religioasă a fost mutată din vârful locului în care acum se află palatul Parlamentului, în spatele unui bloc înalt.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

aspecte nestiute despre bucuresti
5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

11 lucruri pe care ar trebui să le împachetați întotdeauna în bagajele de mână

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Ce mănâncă Gabriela Cristea la micul dejun? „Este plăcerea mea vinovată. Fără nimic, doar cu pâine și atât. Eu nu am mâncat ceva mai bun la micul dejun.”

Veste tristă despre Florin Piersic, după ultimele probleme de sănătate! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies