Esti pasionata de automobilele retro? Participa la un eveniment deosebit care aduce in prim plan eleganta vehiculelor istorice!


Sambata, 28 iunie, Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al Romaniei, cu sprijinul Primariei orasului Sinaia si al Muzeului National Peles, organizeaza, la Sinaia, cea de-a IV-a editie a Concursului de Eleganta, eveniment inclus in calendarul international F.I.V.A.

La cele opt categorii ale concursului vor participa 42 de vehicule istorice si automobile unicat, un sfert dintre acestea fiind prezentate in premiera publicului.

ASR Principele Radu si ASR Principele Nicolae, membri de onoare ai R.C.R., vor asista la concurs. Juriul va fi prezidat de Dl. Corrado Lopresto, cel mai important colectionar italian de vehicule istorice, recent castigator pentru a patra oara, a celui mai celebru concurs din lume, Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

”Continuam la Sinaia o frumoasa traditie a concursurilor automobilistice. Inca din perioada interbelica, orasul nostru, resedinta a regilor, a gazduit evenimente de acest gen, de o eleganta si un rafinament aparte. Va invit sa ne bucuram Impreuna de spectacolul oferit de masinile participante la Concursul de Eleganta, pe domeniul Castelului Peles”, a declarat  Vlad Oprea, Primarul orasului Sinaia.

Cele 42 de vehicule istorice selectate de juriul concursului vor fi expuse pe Domeniul Regal Peles sambata, 28 iunie, in intervalul 10:00-16:00 si vor defila prin fata juriului si a publicului spectator incepand cu ora 11:30.

Incepand cu ora 18:00 va fi organizata o parada pe bulevardul central al orasului Sinaia. Incepand cu ora 19:00, in fata Casino-ului Sinaia, se va desfasura festivitatea de premiere. Automobilele participante vor concura pe categorii, dupa cum urmeaza :

Antebelice Cabriolet, Antebelice Coupe, Antebelice Sedan, Clasice Cabriolet, Clasice Coupe, Clasice Sedan, Fabricat in Romania, Automobile de competitie.

Pe langa cel mai ravnit trofeu "Best of Show" vor fi acordate mai multe premii speciale : Premiul de restaurare, Premiul de conservare, Premiul pentru cea mai mare distanta parcursa ,Premiul pentru cel mai vechi automobil, Premiul publicului, Premii speciale ale juriului/sponsorilor.

Ca in fiecare an, in paralel cu concursul, in parcajul din zona Economat va fi organizata o expozitie cu vehicule istorice la care si-au anuntat participarea peste 50 de automobile.

”Concursul de Eleganta Sinaia, aflat la a patra editie in varianta moderna, dedicata vehiculelor istorice, este cel mai important eveniment din cele peste 25 organizate anual de Retromobil Club Romania. Prezenta dl-ui Corrado Lopresto in calitate de presedinte al juriului, va contribui cu siguranta la cresterea prestigiului evenimentului, pe care ne straduim de la an la an sa-l facem cat mai atractiv. Va asteptam la Sinaia pentru a admira adevarate bijuterii pe roti”, a declarat Bogdan Coconoiu, Presedinte R.C.R.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Test de cultură generală. Tu știi toate răspunsurile?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri