Esti insarcinata? Iata ce proceduri estetice NU ai voie sa faci!

Esti insarcinata? Iata ce proceduri estetice NU ai voie sa faci!
Esti insarcinata? Iata ce proceduri estetice NU ai voie sa faci!

Pentru o nastere lipsita de probleme, mamele sunt nevoite sa isi adapteze comportamentul pe perioada sarcinii. Astfel, pe langa regimul de viata sanatos si adoptarea unei diete corespunzatoare, mamele ar trebui sa se informeze si despre indicatiile si contraindicatiile procedurilor de estetica faciala in acest moment important. Doctor Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice, vorbeste despre cateva dintre cele mai frecvente proceduri cerute la el in clinica si implicatiile lor in viata viitoarelor mamici.
 
 
1. Fillere cu acid hialuronic
 
 
Fie ca vorbim despre deja bine cunoscuta volumizare a buzelor sau biorevolumetria faciala (umplerea pometilor, a cearcanelor etc.),
trebuie mentionat ca aceste proceduri se fac cu ajutorul acidului hialuronic. Acest produs in sine este unul pe care il avem in mod biologic in organism si este benefic unui ten sanatos. De asemenea, are rolul de a hidrata, fiind un burete hidrofil. Desi nu au fost testate pe femei gravide, aceste injectari nu dauneaza fatului. Totusi, problematica acestei proceduri o constituie anestezia.
 
 
Exista doua tipuri de anestezie: cea pe baza de crema cu lidocaina,
aplicata extern, si cea injectabila, pe baza de articaina. Cea din urma, desi mult mai eficienta si benefica (contine adrenalina care generaza constrictia vaselor de sange la nivel local, implicit scade riscul vanatailor) se recomanda sa nu se aplice in trimestrul unu si  trei de sarcina, iar cantitatea de adrenalina sa fie minima. Este recomandat totusi sa nu se efectueze decat in cazul de stricta necesitate, cum ar fi urgente stomatologice.
 
 
 
In ceea ce priveste crema cu lidocaina, aceasta poate fi mai putin confortabila si usoara durere resimtita, poate genera un stres suplimentar asupra mamei. De asemenea, nu se recomanda aplicarea acesteia in trimestrele unu si trei de sarcina.
In primul are loc formarea organelor fatului, iar in ultimul se pot genera travalii spontane.
 
 
 
2.   Netezirea ridurilor cu Botox
 
 
Din considerente etice, nu s-au efectuat teste pe paciente gravide in ceea ce priveste injectarea botox-ului pe perioada sarcinii.
Totusi, este contraindicat sa injectam o substanta cunoscuta si ca toxina botulinica unei paciente insarcinate, tocmai in scopul de a proteja copilul. Riscurile procedurii in ceea ce priveste astfel de situatii nu sunt cunoscute si din rationamente ce tin de moralitate si etica profesionala nu sunt de parere ca vor fi efectuate teste pe mame pentru a afla. Astfel, consider ca procedura poate astepta cel putin pana dupa terminarea sarcinii.
 
 
3. Firele de lifting facial
 
 
 
Acestea sunt alcatuite dintr-un material resorbabil care va intra in circulatie si va fi in cele din urma eliminat din organism. De aceea aceasta procedura nu este tocmai recomandata in cazul sarcinii, intrucat substanta componenta a acestora poate ajunge la nivelul fatului. Oricum, exista o serie de proceduri ce pot fi efectuate dupa nastere pentru a revitaliza/ readuce tenul la un nivel optim de estetica si rejuvenare faciala. Si in acest caz, recomand ca pacienta sa astepte pana dupa nastere.
 
 
4. Mezoterapia si alte tratamente faciale
 
 
Mezoterapia consta in injectarea unui cocktail de substante benefice pielii pentru hidratare, hranire si inducerea formarii de colagen. O parte din aceste substante va ajunge sa fie metabolizata la nivelul ficatului, implicit intrand in circulatie. Exista si tratamente faciale cu aplicare locala si un grad ridicat de patrundere. De aseemenea, recomandarea este ca procedurile sa fie efectuate dupa sarcina, pentru a preveni orice pericol.
 
Pentru ca sanatatea copilului dumneavoastra conteaza si pentru ca acesta sa aiba o dezvoltare normala, este necesar fie sa adoptati masuri de siguranta strict necesare, fie sa amanati procedurile pana dupa nastere. Mai mult, va recomand sa va informati temeinic in privinta procedurilor si a compatibilitatii cu starea dumneavoastra. La fel, este poate mai util sa amanati procedurile pana dupa nastere si sa beneficiati de un pachet complet de proceduri adaptate situatiei clinice a dumneavoastra. Cele mai bune rezultate sunt acelea cand procedurile se pot completa una pe cealalta si ofera un rezultat discret si uniform”, explica Dr. Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice.


Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

De unde s-a inspirat Alice, sotia lui Vladimir Draghia de la Exatlon, cand si-a ales rochia de nunta

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, confesiune cutremurătoare despre moartea fiului său. Ce a făcut timp de două luni cu trupul lui

Carmen de la Sălciua, anunţ de ultimă oră : "Un mic fragment..." Fanii sunt în extaz!

Bianca și Julia, ceartă aprigă în Casa iubirii! Care este mărul discordiei dintre cele două concurente: "Mă scoți din sărite!"

„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate


Cookies