Putini oameni sunt constienti de acest concept, respectiv au auzit de anxietatea de dimineata si nu realizeaza de felul in care le afecteaza ziua.
Ești anxioasă când te trezești? Moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul! Putini oameni sunt constienti de acest concept, respectiv au auzit de anxietatea de dimineata si nu realizeaza de felul in care le afecteaza ziua. Este perfect normal pentru orice persoana sa se trezeasca cu anxietate intr-o zi care este speciala intr-un anumit mod sau o zi care este considerata a fi grea, dar daca in fiecare dimineata esti agitata, iti bate inima tare sau iti transpira palmele, este foarte posibil sa suferi de anxietate matinala.
Ce este anxietatea matinala?
Anxietatea este o reactie naturala la stres si la ingrijorare. aceasta poate aparea in orice moment al zile si nu este neobisnuit ca ea sa inceapa de la prima ora a diminetii, cand corpul nostru produce cel mai mult cortizol, un hormon al stresului.
Anxietatea se manifesta prin simptome precum:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Dureri de stomac
- Greata
- Durere de cap
- Senzatie de slabiciune sau de oboseala
- Respiratie scurta sau senzatia ca nu mai poti respira regulat
- Batai accelerate ale inimii
- Transpiratie rece, tremur
De obicei, „anxietatea de dimineata” se estompeaza pe masura ce ziua progreseaza, insa daca observi ca
aceste senzatii continua si pe parcursul zilei, este probabil sa ai de-a face cu o tulburarea de anxietate generalizata.Citeste si: Alimente care te ajuta sa dormi mai bine!
Cum reduci anxietatea de dimineata
Exista cateva strategii pe care poti sa le urmezi pentru a ameliora simptomele anxietatii de dimineata si pentru a preveni aceste stari pe viitor.
Avem pentru tine cateva idei.Fa un exercitiu de respiratie
Cand te trezesti de dimineata, incearca sa respiri 2 secunde, sa iti tii respiratia 4 secunde si apoi sa expiri incet timp de 8 secunde. Repeta aceasta rutina de respiratie de cateva ori si te va ajuta sa te relaxezi.
Activeaza-ti simturile intr-o practica de recunostinta
Racunostinta are un efect pozitiv asupra variabilitatii ritmului cardiac, acesta fiind corelatt cu rzilienta si capacitatea de adaptare.
Fa miscare
Exercitiile fizice au un impact foarte mare in reducerea anxietatii, acest aspect contribuind la sanatatea noastra generala.