Este supraponderala? Uite cu cat ti se scurteaza viata!


Este supraponderala? Uite cu cat ti se scurteaza viata!

Realizat pornind de la analizarea datelor culese de la circa 4 milioane de adulti de pe patru continente, studiul a masurat riscul unei morti premature inainte de vârsta de 70 de ani.

 

Persoanele supraponderale pierd in medie un an din speranta de viata, un tribut greu, care creste odata cu numarul de kilograme si poate ajunge chiar la zece ani in cazul persoanelor cu obezitate severa, releva un studiu amplu, publicat joi in revista "The Lancet" si citat de agentia France Presse (AFP).
Cercetarea "stabileste intr-un mod concludent ca excesul de greutate si obezitatea sunt asociate unui risc crescut de deces prematur", sustine autorul principal al studiului, Emanuele Di Angelantonio, de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie).
Riscul de deces prematur creste "in mod regulat si puternic" pe masura ce kilogramele in exces se acumuleaza, a atras atentia studiul.
Sursa

Persoanele supraponderale pierd in medie un an din speranta de viata, un tribut greu, care creste odata cu numarul de kilograme si poate ajunge chiar la zece ani in cazul persoanelor cu obezitate severa, releva un studiu amplu, publicat joi in revista "The Lancet" si citat de agentia France Presse (AFP).Cercetarea "stabileste intr-un mod concludent ca excesul de greutate si obezitatea sunt asociate unui risc crescut de deces prematur", sustine autorul principal al studiului, Emanuele Di Angelantonio, de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie).

Riscul de deces prematur creste "in mod regulat si puternic" pe masura ce kilogramele in exces se acumuleaza, a atras atentia studiul.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi un copil mic

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

DESCOPERĂ: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

CITEȘTE: Originea numelui tău de familie. Lista celor mai populare nume pe zone

DESCOPERĂ: Machiajul de iarnă. Ce se poartă în 2021-2022

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi FLUTURI

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri