Este cel mai mare pacat sa faci asta pe 15 august!

Este cel mai mare pacat sa faci asta pe 15 august!

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului.

Prin urmare, nu se facurări de „La mulţi ani” pe data de 15 august, ci în septembrie, pe 8. Tradiţia spune că în ziua de Sfânta Maria se merge la biserică şi se împart struguri, prune şi faguri de miere pentru sufletul celor care au murit.

În unele zone, după slujba, femeile merg la cimitire pentru a tămâia mormintele celor dragi. Sărbătoarea vine şi cu o serie de superstiţii de Sfânta Maria Mare.

În multe sate româneşti nu se aprinde focul cu două zile înainte; nerespectarea acestei superstiţii aduce pericol de boală, incendiu şi boli care pocesc pentru cei ce mănâncă gătit la foc în acele zile.

Dacă gospodarii satelor lucrează în acea zi, recoltele lor vor fi blestemate şi fără roade, vitele se îmbolnăvesc şi gospodăria se destrama. De Sfânta Maria Mare, fetelor le este interzis să îşi taie părul şi să-l arunce la gunoi.

SursaCitește și:

Maria Buza despre Jorge, la filmarile “Super Potriveala”: “Vine la serviciu ca la o petrecere!”

Traditii si superstitii de Sfanta Maria Mare - Ce le este INTERZIS femeilor sa faca in ziua de 15 august

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies