Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul? ,,Sunt foarte multe efecte secundare”


Șamponul de cal a avut foarte multe recenzii pozitive, deoarece a fost lăudat pentru efectul său de fortifiere, de netezire a firelor rebele sau de stoparea căderii părului, iar pe lângă aceste lucruri, a ajutat foarte multe persoane să elimine mătreața.


In articol:

Medicii dermatologici nu sunt foarte încântați de acest șampon, iar de obicei, recomandă să privim cu scepticism recomandările despre el.

Citeste si: Cum să ne spălăm corect pe cap? ,,Masează foarte bine pielea capului”

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?

[Sursa foto: freepik]

Este bun șamponul de cal pentru a-ți spăla părul?

Firele de păr din coada calului, dar și din coamă, conțin în proporție de 85% cheratină, care este urmată de apă și melanină, aceleași substanțe care stau la baza structurii podoabei capilare. Astfel, concentrația ingredientelor conținute de șamponul de cai, poate avea efecte negative și poate fi nocivă pentru sănătatea părului tău.

Cu toate că lista de ingrediente a șamponului pentru cai are substanțe care încurajează creșterea părului, precum, extractul de mușețel, jales de gradină, uleiuri esențiale, brusture, mesteacăn, coada calului, nuc și urzică, medicii dermatologici preferă să nu folosim astfel de produse.

Chiar dacă conține destul de multe ingrediente naturale, el conține și degresanți puternici, care îți pot usca foarte tare părul și pielea scalpului, după ce a fost utilizat foarte des.

Se pot dezvolta chiar reacții cutanate, destul de neplăcute, după ce părul tău a fost expus la degresanții care curăță și igienizează părul cailor. Ingredientele precum lauriletersulfatul de sodiu, cocoamidopropril-betain și cocodiethanolamidul au proprietăți antiseptice, dizolvând și emulsfiind în același timp murdăria în apă.

Este foarte bun pentru a oferi luciu cabalinelor, dar îți poate afecta foarte mult echilibrul lipidic al scalpului și al părului.

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?

Este bun șamponul pentru cal pentru a-ți spăla părul?

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: 5 Trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile

Ce a declarat un specialist

Sorin Străulat, un specialist în tot ceea ce ține de podoaba capilară, a menționat mai multe aspecte, în ceea ce privește șamponul pentru cai. El a spus că este un subiect foarte controversat și consideră că nu face mai bine părului decât un șampon pentru uz normal.

,,Am un videoclip, chiar primele videoclipuri pe care le-am pus pe YouTube despre acest subiect, care este foarte controversat. Aici am o poziție fermă, nu, nu face mai bine părului decât un șampon pentru uz uman. Știu că poate vi se pare că sunt făcute cu vitamine, dar la fel sunt făcute și șampoanele pentru uz uman, chiar cu concentrații mai bune, din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Străulat.

El a mai spus, pentru oamenii care l-au întrebat, că din punctul lui de vedere nu este bine să se folosească acest șampon, deoarece există foarte multe efecte secundare, de la faptul că nu este un PH potrivit pentru pielea capului, la faptul că nu este un produs reglementat pentru uz uman.

,,Dacă vouă vă place să folosiți, pentru că vi se pare foarte interesant, eu aș zice să nu, deoarece sunt și foarte multe efecte secundare, de la faptul că nu este un PH potrivit pentru pielea capului, la faptul că nu este un produs reglementat pentru uz uman, la faptul că foarte multe dintre voi îmi spui că li s-a uscat părul foarte tare, în urma folosirii acestui timp de șampon. Așa că, dacă vă gândiți să folosiți, fiți precaute”, a mai menționat Sorin Străulat.

În concluzie, dacă vă doriți să folosiți acest tip de șampon, trebuie să aveți foarte mare grijă, deoarece pot exista repercursiuni la nivelul scalpului, dar și al părului. Cel mai indicat este să folosiți un șampon normal, deoarece au concentrații mult mai bune și vă vor oferi un păr mult mai sănătos și strălucitor.

Sorin Străulat

Sorin Străulat, specialist în ceea ce ține de podoaba capilară, a vorbit despre șamponul de cal

[Sursa foto: TikTok]

Citeste si: Când este bine să te vopsești


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să ne spălăm corect pe cap? ,,Masează foarte bine pielea capului”

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce se întâmplă dacă pui oțet pe o felie de pâine. Acest truc are efecte incredibile

Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Mesaje de Sfântul Andrei 2022. "Din mici crenguțe de brad, din flori şi din iubire ţi-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei!"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri