5 Trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile


Îngrijirea părulul reprezintă una dintre cele mai întâlnite provocări, indiferent de sezon. Însă știați de trucurile care vă pot ajuta să aveți un păr cu mai mult volum?


In articol:

Aflați din rândurile următoare doar câteva dintre trucurile pe care le puteți urma, pentru a avea un păr cu mai mult volum. În plus, descoperiți și cum puteți să vă îngrijiți părul mai bine, pentru a avea volumul dorit.

 

Trucuri pentru p ăr cu mai mult volum

Alege lungimea potrivită a părului

Este cunoscut deja faptul că, cu cât părul este mai lung, cu atât va avea o greutate mai mare, prin urmare, va atârna mai greu, reducând automat din volumul pe care ar trebui să-l aibă.

În schimb, dacă veți apela la tunsorile mai scurte, de exemplu, cele în scări, veți avea un volum mult mai mare. În ceea ce privește persoanele care au firul de păr mai subțire, atunci se recomandă ca acesta să nu depășească nivelul umerilor. 

cum se foloseste balsamul de par

Trucuri pentru un par cu mai mult volum 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Loc de muncă plătit să devii model – Wow Agency

Tunde-te în scări

Și tunsoarea poate reprezenta un mod bun de a ne oferi volum părului. De exemplu, pentru ca părul să aibă mai mult volum și să pară mai des, îl puteți tunde în scări. De asemenea, un alt truc este cel al bretonului. Dacă veți alege un breton pe o parte, ușor inegal, acesta va crea iluzia de mai mult păr.

Adaugă culoare p ărului

O altă variantă pentru a oferi volum părului este cea prin intermediul culorilor. Șuvițele subțiri în culori diferite sunt cele care vor da impresia de volum, fiind o soluție numai bună pentru persoanele care au părul fin. De exemplu, și stilul ombre ajută la obținerea unei iluzii de păr mai des.

trucuri pentru par cu volum

Trucuri pentru un par cu mai mult volum 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 4 Măști cu aspirină pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

Spală-te corect

Inclusiv modul în care obișnuiești să-ți speli părul poate influența volumul acestuia. Se recomandă să aplici șamponul la rădăcină, să masezi și să întinzi spuma pe lungime.

Apoi în ceea ce privește balsamul și masca de păr, acestea se folosesc pe lungime, și nu la rădăcină. În caz contrar, vor îngreuna părul, iar acesta își va pierde din volum. 

Evit ă produsele de styling

Deși din cauza faptului că părul este subțire și fără volum, există șanse mari să îți dorești să folosești produse de coafare (spumă sau fixativ). Cu toate acestea, ar trebui să știi că nu faci altceva decât să încarci firele de păr, să le îngreunezi și să reduci din volum.

Dacă totuși îți dorești să folosești astfel de produse, ar trebui să aplici o cantitate mai mică, doar pentru a-ți fixa coafura, după cum urmează:

  • Pentru părul scurt- o cantitate de spumă cât o nucă
  • Pentru părul mediu- o cantitate de spumă cât un ou de găină
  • pentru părul lung- o cantitate de spumă cât o minge de tenis

Trucuri pentru un par cu mai mult volum 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul

 

Cum să-ți îngrijești părul pentru un volum de invidiat

Șamponare

Pentru a avea un păr cu mai mult volum, un prim pas de care ar trebui să se țină cont este legat de procesul de șamponare. Deși majoritatea persoanelor consideră că execută așa cum trebuie acest pas, de obicei nu se întâmplă asta.

Spălarea corectă a părului trebuie să înceapă prin a clăti părului cu apă călduță (deschide porii) și aplicarea unei cantități de șampon, nu mai mare decât o măslină. Șamponul se aplică doar pe scalp, nu și pe lungimea părului, pentru că este utilizat pentru a înlătura uleiurile naturale ale părului. Astfel, scalpul se curăță cu degetele, prin masaj, iar apoi se clătește cu apă rece (închide porii).

tunsori care ofera volum parului

Trucuri pentru un par cu mai mult volum 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Trucul cearșafului de pat. Ce trebuie să facem pentru un somn liniștit

Balsam

Balsamul  este al doilea pas care trebuie să fie urmat, pentru ca părul nostru să capete volumul pe care îl dorim. Acesta hidratează părul, ajută la descâlcirea și hidratarea acestuia și este aplicat imediat după ce clătim șamponul, pe toată lungimea părului. Atenție însă, de această dată, scalpul trebuie să fie evitat. În caz contrar, se va crea un exces de sebum, iar scalpul va deveni gras și părul fără volum.

Periat

Un al treilea pas care trebuie să fie respectat, dar nu cel din urmă, ține de modul de periere al părului. Acesta trebuie să fie periat în mod regulat. Motivul ține de faptul că trebuie distribuit uniform, pe toată suprafața părului a substanțelor uleioase naturale, înlăturând astfel praful și stimulând creșterea părului.

De asemenea, se recomandă ca periatul să se realizeze începând de la vârfuri spre rădăcini, evitând astfel crearea vârfurilor încâlcite. Abia mai apoi se va peria de la creștet spre vârf.

cum sa te speli pe cap corect

Trucuri pentru un par cu mai mult volum 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Tehnici de machiaj pentru începători


Abonează-te pe

Citește și:

Loc de muncă plătit să devii model – Wow Agency

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

4 Măști cu aspirină pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul

Tehnici de machiaj pentru începători

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri