Efectul uluitor pe care il are aspirina in cazul femeilor grase!


Doctorii au facut niste studii si au ajuns la concluzia ca femeile supraponderale au un risc mai mic de a face cancer la san folosind medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene, precum aspirina.

Studiu facut de Linda deGraffenried, profesor asociat de stiinte nutritionale la Universitatea din Texas au un risc mai scazut de a face cancer la san cu 52% mai mic decat femeile care nu au luat astfel de medicamente.

In cazul femeilor supraponderale, nivelul mai ridicat de tesut adipos determina producerea unei enzime – aromataza – implicata in producerea unui tip de estrogen numit estradiol. Intrucat estrogenul este parte a "combustibilului" care determina dezvoltarea cancerului la san, un nivel ridicat de aromataza indica un risc crescut de cancer la san. De asemenea, medicamentele care inhiba enzima nu sunt eficiente la femeile supraponderale  intrucat tesutul adipos determina si alti factori importanti pentru supravietuirea tumorilor, creandu-se un cerc vicios in care cancer continua sa creasca la femeile cu surplus de greutate.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Thomas Markle îşi şantajează fiica! "Le dau 30 de zile..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri