Efectele pe care le are marijuana asupra tumorilor canceroase. Cercetatorii observa pentru prima data asta


Studii recente au aratat ca marijuana poate distruge anumite celule canceroase si poate incetini cresterea altora.

O noua cercetare demonstreaza ca, daca este combinat cu radioterapia, cannabisul micsoreaza mult una din cele mai agresive tipuri de tumori cerebrale.

Cercetatorii de la Universitatea St. George din Londra au realizat un studiu pe soareci. Ei au observat ca gliomul se reduce foarte mult cand este supus unui tratament care combina radioterapia cu doua substante din marijuana, numite cannabionide.

Tumorile cerebrale canceroase s-au micsorat chiar si cu 90%.

Noua metoda de tratament ar putea salva multe vieti, crede Wai Liu, unul din autorii studiului. Acesta este prima cercetare care arata efectele anticancer ale marijuanei in combinatie cu radioterapia.

Cercetatorii spera sa poata realiza studii si pe subiecti umani. Pentru experiment au fost folositi soareci care fusesera infectati cu gliom.

Unii au fost tratati doar cu radiatii, iar altii cu radiatii si doi compusi din cananbis – THC, substanta psihoactiva care provoaca starea de euforie, si CBD, care nu are efecte psihoactive.

Doze mici din aceste doua substante vor face tumorile mai receptive la tratamentul cu radiatii, astfel ca ele se vor micsora mai mult si mai repede.

Studii anterioare au sugerat ca in planta cannabis exista 6 compusi cu efecte anticancer, benefice mai ales in caz de leucemie.

In plus, THC reduce dimensiunea altor tumori canceroase, iar CBD este indicat pentru a opri crizele de convulsii.
Sursa:www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Cât de multă cafea putem bea zilnic? Nutriționistul Gianluca Mech ne spune când ne poate afecta sănătatea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri