E minunat să fii timidă! 6 lucruri interesante despre persoanele care nu sunt atât de îndraznețe încât să acționeze

lucruri interesante timiditate
Lucruri interesante despre timiditate

O mulțime de persoane sunt timide, în special în anumite situații mai dificile. De cele mai multe ori, femeile se confruntă mai des cu această caracteristică, față de bărbați. Cu toate că am crede că timiditatea este un defect, această trăsătură de personalitate poate fi un aspect pozitiv, care aduce câteva beneficii.

Persoanele timide tind adesea să evite discuțiile în public, interacțiunile cu prea multe persoane sau situațiile în care se află în centrul atenției.

Cum recunoști o persoană timidă

Un om timid este acela care nu se simte în apele lui atunci când vorbește în public, tremurându-i vocea și adesea pierzându-și ideea.De asemenea, o astfel de persoană va evita contactul vizual, ținându-și privirea în pământ sau în alte părți.

Mai mult, un om timid nu va fi acela care ia inițiativă, care pune întrebări sau care începe discuția. De asemenea, acestor oameni le este teamă de respingere, de eșec, așa că aleg să nu își asume riscuri, rămânând adesea rezervați, fie că vorbim de o discuție sau de o situație.

E minunat să fii timidă!

Timiditatea nu este o alegere. Concret, te poți naște cu această caracteristică a personalității, sau o poți dobândi de-a lungul timpului, prin educația primită sau prin intermediul anumitor situații din viață.

Copiii care au trăit într-un mediu mai strict, cu multe pedepse, reproșuri și limitări, tind să fie mult mai timizi față de cei care au avut parte de părinți permisivi și s-au bucurat de socializare. Chiar dacă mulți consideră că a fi timid este un avantaj, există o mulțime de avantaje.

Lucruri interesante despre persoanele timide

Uneori, celor care se confruntă cu timiditatea le este mai dificil să se integreze în cercuri de prieteni sau chiar să se descurce în anumite situații limită.

Chiar dacă nu pot fi negate problemele cu care vine timiditatea, există totuși câteva informații interesante și neașteptate despre persoanele timide.

Persoanele timide au o memorie mai bună

În mod evident, între persoanele îndrăznețe și cele timide există o mulțime de diferențe la nivel emoțional și comportamental. Câteva studii din trecut au demonstrat că oamenii timizi au o memorie mai bună decât cei extrovertiți, ceea ce reprezintă un avantaj enorm în viața de zi cu zi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Oamenii timizi sunt considerați mai atrăgători

ce este timiditatea
Ce este timiditatea[Sursa foto: Freepik]

Fiecare dintre noi își dorește să afișeze o imagine pozitivă în fața celorlalți, iar a fi atractiv este o mare calitate. Se pare că prin felul lor de a fi, cei timizi sunt considerați mult mai atractivi.

Explicația ar fi faptul că o persoană timidă reflectă mister, calitate de care mulți oameni se îndrăgostesc.

Tim izii sunt buni ascultători

timiditatea la adulti
Cât de benefică este timiditatea la adulți[Sursa foto: Freepik]

Citește și: În cât timp se îndrăgostește un bărbat de o femeie. Cum îți dai seama că este îndrăgostit

Oricine are nevoie de un prieten timid în viața sa, deoarece aceste persoane tind să fie bune ascultătoare.

Tocmai pentru că preferă să stea în spatele cortinei, oamenii timizi tind să te asculte mult mai bine, să fie mai atenți la ceea ce le transmiți, deoarece nu își doresc să acapareze discuția.

Persoanele timide au o creativitate bogată

Tocmai pentru că sunt introvertite, persoanele timide nu obișnuiesc să își exteriorizeze gândurile și emoțiile. Așadar, toate ideile din mintea lor devin un amalgam de creativitate, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

Citește și: A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer- kanald.ro

Citește și: A murit marea actriță! Adio, doamnă!- stirilekanald.ro

Persoanele timide acceptă singurătatea

beneficii timiditate
Care sunt beneficiile timidității[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 5 greșeli care îl fac pe un bărbat să facă pași înapoi

Tuturor ne place singurătatea, până la un anumit nivel. Cu toate acestea, pentru cei îndrăzneți, a fi singur poate reprezenta o mare problemă. Se pare că oamenii timizi apreciază mai mult momentele de singurătate, deoarece nu se simt extraordinar în colectivitate. În momentele de singurătate, aceștia obișnuiesc să facă o retrospectivă asupra gândurilor sale și să se simtă în largul lor.

Introvertiții își aleg cuvintele mai bine

Deoarece nu obișnuiesc să iasă prea mult în evidență, persoanele timide își calculează cu mare atenție cuvintele. Acest lucru reprezintă un beneficiu, deoarece sunt diminuate șansele de a fi înțeleși greșit.Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune încălțămintea ta despre tine?

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă, în aceeași criptă cu bunicul ei

"Era întins pe jos, cu un glonț în cap". Mărturia medicului care a încercat să-l resusciteze pe spectatorul împușcat la mitingul lui Trump


Cookies