Dulceață de trandafiri. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie


Dulceață de trandafiri. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie

Dulceața de trandafiri este rafinată, delicioasă și extrem de aromată. Iată cum se prepară acest deliciu și de ce ingrediente aveți nevoie.


In articol:

Dacă până acum nu ați gustat niciodată dulceață de trandafiri, nu știți ce ați pierdut. Este, de departe, cea mai parfumată dulceață, iar gustul este unul divin. 

Dulceața de trandafiri, un deliciu parfumat

Vreți să preparați o dulceață fină, rafinată și plină de savoare? Atunci trebuie neapărat să încercați rețeta de dulceață de trandafiri. 

Se face imediat, iar rezultatul final îi va încânta, cu siguranță, pe toți cei dragi. Este important să știți totuși că există doar câteva soiuri de trandafiri care au o aromă perfectă pentru dulceață. 

Cel mai folosit este trandafirul de Damasc sau rosa damascena, așa cum mai este cunoscut.

Dacă locuiți la casă și aveți puțin loc în curte sau în grădină, nu ezitați să plantați câțiva butași din acest tip de trandafiri. 

Florile acestora sunt de culoare roz intens și sunt foarte parfumate. În plus, veți recunoaște imediat acest tip de trandafir comestibil, pentru că are o corolă foarte bogată. 

Dulceața de trandafiri este rafinată și o singură linguriță din această bunătate este suficientă pentru a vă încânta toate simțurile.

Nu puneți dulceața în borcane mari, așa cum procedați la celelalte tipuri de dulceață. Este indicat să depozitați dulceața de trandafiri în borcănele mici. 

Ingrediente:

  • 6-7 flori mari de trandafir de Damasc
  • 500 de grame de zahăr tos
  • zeamă de lămâie 
  • 150 de ml de apă

Cum se prepară dulceața de trandafiri 

Trandafirii trebuie spălați în apă rece și apoi îi scuturați ușor. Lăsați trandafirii să se usuce și de-abia apoi le rupeți petalele pe care le veți folosi la dulceață. 

Puneți toate petalele de care aveți nevoie într-un castron și peste ele adăugați câteva linguri de zahăr. Amestecați bine cu mâinile, până în momentul în care veți observa că petalele s-au înmuiat. După aceea, acoperiți castronul și lăsați-l așa. 

Între timp, puneți apa să fiarbă într-o cratiță, împreună cu restul de zahăr și cu zeama de lămâie. Lăsați pe foc până când zahărul se va dizolva în totalitate. Aveți însă grijă să nu caramelizați zahărul, pentru că va deveni amar!

Când vedeți că siropul a început să fiarbă, adăugați petalele de trandafiri amestecate cu zahăr. Cratița se mai lasă pe foc, până când siroul devine legat. 

Turnați dulceața în borcane imediat, când este încă fierbinte. Înfiletați foarte bine capacele și lăsați borcanele cu fundul în sus, până se răcește de tot dulceața. 

Pe vremuri, dulceața de trandafiri se servea simplă, alături de un pahar de apă rece. Totuși, o puteți folosi fără probleme și peste înghețata de vanilie sau în diferite creme pe care le pregătiți pentru prăjiturile de casă.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri