DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun! Românii ar putea risca amenzi de până la 4.000 de lei dacă nu respectă legea


Românii vor să pună pe mese cele mai bune preparate tradiționale, însă trebuie să aibă mare atenție în ceea ce privește cumpărarea porcului!


In articol:

În doar câteva zile vine Crăciunul, iar românii au început deja să facă toate cumpărăturile necesare. Pe masa de Crăciun vor să pună cele mai bune preparate tradiționale, astfel că în mare căutare se află carnea de porc, cea care trebuie aleasă cu foarte mare atenție, anunță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Citeste si: Majorări salariale pentru acești români! Guvernul vizează mai multe categorii de bugetari

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!

[Sursa foto: PixaBay]

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!

Conform DSVSA, comercianții care vând carne de porc trebuie să respecte un set de reguli, altfel riscă amenzi de până la 4.000 de lei. Așadar, este interzisă sacrificarea porcilor și vânzarea cărnii lor în târgurile de animale sau în vecinătatea acestora, fără expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, autoritățile au transmis că, dacă porcul este bolnav de trichineloză sau de o altă boală infecţioasă, există riscul ca oamenii sau alte animale să se îmbolnăvească la rândul lor.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii anunță că în ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!

[Sursa foto: PixaBay]

Carnea de muflon, mistreț sau cerb, din ce în ce mai căutată

După ce producătorii de preparate din carne susțin că în România nu se mai găsește materie primă, cercetătorii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași au venit cu o nouă alternativă. Astfel, carea din porc, vită sau oaie ar putea fi înlocuită cu cea de muflon, mistreț sau cerb.

„Există sursă de aprovizionare constantă, nu avem probleme. 

Colaborăm cu direcțiile silvice din România, avem propriul fond de vânătoare și în mare parte și cu fondurile cinegetice, crescătoriile de vânat, în general”, a declarat Cosmin Vișan, producător de preparate din carne.

Gospodarii care până acum își vindeau porcii de Crăciun prin anunțuri la poartă, au trecut în mediul online. Astfel, mulți dintre ei preferă să vândă carnea de pornc pe diferite site-uri, însă fără expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. 

„Porcul crescut în gospodărie, carnea și produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise la comercializare!” , precizează explicit Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, într-un set de recomandări dedicate consumatorilor. Cu toate acestea, unii crescători îşi vând liniștiți animalele, online.


Abonează-te pe

Citește și:

Teo Trandafir, despre vedetele cu care ar accepta să se căsătorească! Jador se numără printre ele? „Sunt convinsă că...”

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Simina Loica, detalii despre aşa-zisa despărțire de Alex Zănoagă, tatăl copilului ei: „Am trecut peste...”

Ilinca Vandici, reacție surpriză după ce i s-a spus că este însărcinată cu al doilea copil: „Pentru mine nu este o veste bună”

Calendar ortodox 18 august 2022. Ce sărbătoare este joi?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă cu mâncarea atunci când este pusă caldă în frigider
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri