Dragostea ucide la propriu! Cum se manifesta sindromul "inimii frante"


Durerea de inima din dragoste sau „inima franta” nu este un mit, ci un sindrom real si, uneori, chiar mortal, spun oamenii de stiinta.

In cardiologie, durerea din dragoste se numeste cardiomiopatie de stres sau „tako tsubo”. Cu ocazia Zilei mondiale a inimii, cativa cardiologi au incercat sa descifreze patologia cardiaca legata de stres, altfel spus „inima franta”.

Sindromul “inimii frante” ar afecta anual 2% dintre pacientii victime ale unor atacuri cardiace. In general sunt femei (80%) de peste 60 de ani, care au trecut printr-o despartire, decesul unei persoane apropiate sau pur si simplu un mare stres emotional. “Ca urmare a unui fapt care l-a contrariat sau a unui stres afectiv, pacientul simte o puternica durere in piept, asemanatoare cu un infarct. Durerea radiaza in maxilar si brat”, spune Claire Mounier-Vehier, cardiolog, presedinta a Federatiei franceze de cardiologie.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dezvăluiri uluitoare despre Jador și relația secretă pe care o are de șase ani cu Georgiana! ”Erau împreună și când era cu Simina”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri