Suntem in plin Post si multa lume doreste sa resprecte strictetile alimentare.
Iata ce avem de facut:
- Inainte de a tine un astfel de post, primul pas (OBLIGATORIU de altfel) este sa ne facem un set de analize pentru a vedea daca starea de sanatate ne permite;
- Important nu e a manca orice de post, ci s-o facem intr-un mod echilibrat, in deplina concordanta cu cerintele organismului nostru;
- In primul rand trebuie sa ne stabilim un program de masa zilnic, care sa include 3 mese principale si 2 gustari;
Beneficiile consumului de soia
Pentru cei care tolereaza soia si derivatele, iata cateva optiuni sanatoase: tofu, lapte si iaurt din soia, granulele din soia (NU prajite!) fierte pentru salate.
Stiati ca soia are la fel de multe proteine si aceeasi calitate precum carnea? De asemenea, soia contine fier, vitamina B, fibre, acid Omega 3 etc.
Beneficiile cele mai importante ale consumului de soia:
- scade colesterolul rau (LDL)
- este anticancerigena
- scade tensiunea arteriala
- regleaza nivelul glicemiei (mai ales in cazul celor cu diabet zaharat)
- creste sitemul imunitar
- efecte bune asupra tiroidei si in osteoporoza
Contraindicatiile consumului de soia:
- personane cu alergii alimentare
- femei insarcinate
- copii pana in 3 ani