Doliu in teatrul romanesc! Aimee Iacobescu a murit!


Aimee Iacobescu a murit. Actriţa s-a luptat cu cancerul în ultimii ani şi a murit la vârsta de 71 de ani.

Era una dintre marile doamne ale teatrului românesc. A jucat zeci de roluri în piese şi filme, dar Aimee Iacobescu va rămâne în inimile iubitorilor de film cu rolul Domniţei Ralu, din seria filmelor cu haiduci, potrivit Antena3.ro.

Aimée Iacobescu mărturisea într-un interviu din Jurnalul Naţional că s-a născut de fapt în noaptea de 23 iunie, lucru cunoscut doar de familie şi apropiaţi. Artista şi fratele său geamăn, Dorel, s-au născut în noaptea de Sânziene, în 1946, în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, dar în acte a fost declarată data naşterii 1 iulie.

Debutul în teatru a avut loc la vârsta de 16 ani, când a jucat în spectacolele ''Alizuna'' de Tina Ionescu Demetrian şi ''Adam şi Eva'' de Aurel Baranga. În acea perioadă, a liceului, a avut loc întâlnirea providenţială cu regizorul Sică Alexandrescu, care o remarcase la un festival şcolar de recitări, unde a fost premiată. În anul 1963 el i-a dat primul rol pe scena Naţionalului, în piesa ''Adam şi Eva''.

''Tata nu a fost de acord să mă fac actriţă. Îmi spunea că voi muri de foame cu meseria asta'', spunea artista în interviu.

Şi totuşi, ambii fraţi au dat examen la actorie şi au fost admişi. ''Dorel intrase iniţial la Politehnică, dar regizorul Alexandru Finţi l-a convins să se prezinte la examen la teatru. Nu i-a spus tatei din prima că a reuşit, dar când a aflat, i-a promis că după ce termină facultatea o să urmeze alta, care să-i aducă o meserie mai bine plătită'', îşi amintea actriţa Aimee Iacobescu.


Abonează-te pe

Citește și:

Tine Andreea Mantea cu Razboinicii? Ce a spus in legatura cu alegerea lui Oltin la probe: "Bravo lor pentru ca..."

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Diana Belbita de la Exatlon avea 69 de kilograme cand a intrat in concurs. Vezi cat a slabit sportiva in aproape trei luni

Exatlon 26 martie. Ce s-a observat atunci cand Diana Belbita s-a descaltat de adidasi, in mijlocul probei?

Exatlon 26 martie. Cosmin Cernat a facut anuntul despre Exatlon! Ce reactie au avut concurentii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
La ce este bun bicarbonatul de sodiu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri