Doinita Oancea, vacanta de vis in sudul Italiei. Actrita a vizitat cea de-a doua asezare omeneasca din lume


Actrita Doinita Oancea s-a decis sa dedice anul 2018, calatoriilor, filmelor si lucrurilor care o fac fericita cu adevarat. Si, din cate se vede, se tine de cuvant!

La inceputul acestei saptamani, actrita a plecat in vacanta, in sudul Italiei. Ea viziteaza Arbelobello, un orasel mic desprins parca din cartile de povesti care, in 1996, a fost declarat patrimoniu UNESCO. Ea a vizitat intreaga zona, s-a plimbat pe stradutele inguste si linistite si a admirat privelistea de vis. Respectiv casutele albe “trulli”, specifice zonei, case a caror varfuri sunt ascutine si se aseamana cu niste varfuri de creioane.

In cea de-a doua zi, Doinita Oancea a vizitat Matera, despre care se spune ca ar fi cea de-a doua asezare omeneasca, un oras patrimoniu UNESCO, sapat practic in piatra.

“Imi doream sa ajung aici inca de anul trecut. Nu am apucat pana acum, dar…wishnes come true (n.r.:dorintele devin realitate). Anul acesta l-am dedicat calatoriilor. Asa am scris in caietul meu de dorinte: calatorii si filme. Arbelobello este un satuc micut care a devenit celebru pentru casutele trulli albe, cu simboluri pictate pe ele, semne care au legatura cu Universul si Dumnezeu. E curatenia peste tot, armonia, linistea si multe flori la fiecare casa. Vizitez si Matera, apoi Polignano a Mare si Monopoli. E vacanta pe care mi-am dorit-o. Am depasit etapa in care vacantele insemnau pentru mine shopping si party. De ceva timp, aleg vacantele care imi imbogatesc bagajul cultural si sufletesc cu amintiri si locuri frumoase”, a declarat Doinita Oancea.

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Actriţa Carol Channing a murit la 97 de ani

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri

Loading...