Doamne fereste! Asta e leguma care iti poate provoca atac de cord!

Doamne fereste! Asta e leguma care iti poate provoca atac de cord!

Aceasta leguma poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroida si chiar atac de cord, sustin expertii in nutritie, noteaza Daily Mail.

 

Integrata in categoria super alimentelor gratie continutului ridicat de vitamine, proteine si fibre, kale este, potrivit lui Zoe Harcombe, cercetator in domeniul nutritiei si obezitatii, bogata si in vitaminele A, C, K si zinc, cu multiple beneficii asupra sanatatii.
Insa, in ciuda multitudinii de beneficii, varza furajera nu este recomandata tuturor. Persoanele care se afla sub tratament pentru subtierea sângelui ar trebui sa evite varza creata, dar si alte legume bogate in vitamina K.
Nutritionistul Rob Hobson sustine ca aceasta provoaca si probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare.
Chris Cashin, dietetician, a subliniat ca varza creata poate fi greu tolerata de stomac daca nu este gatita. In plus, continutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face ca aceasta leguma sa prezinte un grad de risc pentru pacientii cu afectiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar si pentru persoanele care nu stiu ca sufera de astfel de afectiuni.
Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular si nervos, insa in cantitati prea mari poate deveni periculos pentru sanatate, putând cauza batai neregulate ale inimii si chiar oprirea acesteia, in special la pacientii cu afectiuni renale, conchide Cashin.
Sursa: Naturpedia.ro

Integrata in categoria super alimentelor gratie continutului ridicat de vitamine, proteine si fibre, kale este, potrivit lui Zoe Harcombe, cercetator in domeniul nutritiei si obezitatii, bogata si in vitaminele A, C, K si zinc, cu multiple beneficii asupra sanatatii.

Insa, in ciuda multitudinii de beneficii, varza furajera nu este recomandata tuturor. Persoanele care se afla sub tratament pentru subtierea sângelui ar trebui sa evite varza creata, dar si alte legume bogate in vitamina K.

Nutritionistul Rob Hobson sustine ca aceasta provoaca si probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare.

Chris Cashin, dietetician, a subliniat ca varza creata poate fi greu tolerata de stomac daca nu este gatita.

In plus, continutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face ca aceasta leguma sa prezinte un grad de risc pentru pacientii cu afectiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar si pentru persoanele care nu stiu ca sufera de astfel de afectiuni.

Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular si nervos, insa in cantitati prea mari poate deveni periculos pentru sanatate, putând cauza batai neregulate ale inimii si chiar oprirea acesteia, in special la pacientii cu afectiuni renale, conchide Cashin.

Sursa: Naturpedia.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

(P) Dermatita atopică: cauze, simptome, diagnosticare și tratament

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere