Din ce sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui! Sunt o bomba pentru sanatatea ta!

Din ce sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui! Sunt o bomba pentru sanatatea ta!
Din ce sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui! Sunt o bomba pentru sanatatea ta!

Crenvurstii au pret relativ mic si sunt si gustosi. Ne pacaleste si placuta din galantar: crenvursti din carne de porc sau din piept de pui.

 

Daca cititi atent ce scrie pe eticheta, o sa descoperiti un continut de carne de maximum 40 la suta. Restul este slanina, amidon, multe chimicale si sare. Tocmai de aceea, spun medicii nutritionisti, crenvurstii nu sunt varianta corecta de mic dejun pentru copilul dumneavostra.
Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele.
Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta. Totodata, contin si monoglutamat de sodiu, sau E621, substanta care face mancarea gustoasa.
„Crenvurstii se afla in topul preferintelor celor mici. Mai mult decat atat sunt chiar cazuri cand sunt printre primele alimente incluse in alimentatia diversificata a sugarului.
Acest lucru nu este doar gresit, este si periculos", spune Liana Contiu, nutritionist– dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara.
Sursa: wowbiz.ro

Daca cititi atent ce scrie pe eticheta, o sa descoperiti un continut de carne de maximum 40 la suta. Restul este slanina, amidon, multe chimicale si sare. Tocmai de aceea, spun medicii nutritionisti, crenvurstii nu sunt varianta corecta de mic dejun pentru copilul dumneavostra.



Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta.
Totodata, contin si monoglutamat de sodiu, sau E621, substanta care face mancarea gustoasa.

„Crenvurstii se afla in topul preferintelor celor mici. Mai mult decat atat sunt chiar cazuri cand sunt printre primele alimente incluse in alimentatia diversificata a sugarului. Acest lucru nu este doar gresit, este si periculos", spune Liana Contiu, nutritionist– dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara.

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anunțul făcut de Casa de Pensii cu privire la mamele care au avut concediu pentru creșterea copilului. Ce trebuie să știe acestea?

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Exclusiv | Alexandru Papadopol cununie în biserică, în mare secret. AVEM IMAGINILE! Cum arăta mireasa Cristiana și cine au fost nașii

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Ce se întâmplă cu Julia la câteva zile după operația de rinoplastie. Fosta concurentă le-a dezvăluit fanilor care este starea ei: „Sunt bubuită, mă simt extrem de…”

VIDEO Adrian a fost înghițit de o balenă. Mamiferul a apărut de sub caiac, l-a înghițit și apoi l-a eliberat: "Am crezut că m-a mâncat"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies