Crenvurstii au pret relativ mic si sunt si gustosi. Ne pacaleste si placuta din galantar: crenvursti din carne de porc sau din piept de pui.
Daca cititi atent ce scrie pe eticheta, o sa descoperiti un continut de carne de maximum 40 la suta. Restul este slanina, amidon, multe chimicale si sare. Tocmai de aceea, spun medicii nutritionisti, crenvurstii nu sunt varianta corecta de mic dejun pentru copilul dumneavostra.
Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta. Totodata, contin si monoglutamat de sodiu, sau E621, substanta care face mancarea gustoasa.
„Crenvurstii se afla in topul preferintelor celor mici. Mai mult decat atat sunt chiar cazuri cand sunt printre primele alimente incluse in alimentatia diversificata a sugarului. Acest lucru nu este doar gresit, este si periculos", spune Liana Contiu, nutritionist– dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara.
Sursa: wowbiz.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro