Criza economica a readus in meniul romanilor cartofii, varza si fasolea.
Desi poate parea o alimentatie de om sarman, nutritionistii sustin ca este extrem de benefi ca pentru organism.
Consumat in cantitati oricat de mari, cartoful nu provoaca nicio problema de sanatate, sustin medicii nutritionisti. „Nici vorba sa te imbolnaveasca.
Nutritionistul Corina Zugravu ne spune ca, desi tara noastra nu este mare producatoare de cartofi, romanii au adoptat dieta polonezilor care are la baza cartoful, Polonia fiind unul dintre marii producatori.
Fasole si sport!
Nici de fasole uscata nu suntem mari producatori, cea care exista pe piata fiind importata din Egipt, Iran sau Turcia, mai spune Tanase. Cu toate acestea, nici fasolea nu lipseste de pe masa romanului, alaturi de varza.
„Dieta aceasta este destul de complexa nutritional”, da asigurari medicul nutritionist Corina Zugravu. „Singura problema ar fi ca este calorigena, astfel ca, desi este sanatoasa, ea trebuie completata cu exercitii fizice sustinute”.
Sursa: Evz.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro