Dieta care reduce riscul de accident vascular si boli coronariene


Cercetatorii italieni de la Universitatea din Napoli au ajuns la concluzia ca un consum de alimente bogate in potasiu reduce riscul de accident vascular cerebral sau de boli coronariene.

Oamenii de stiinta au analizat mai multe studii care au inclus datele preluate de la aproximativ 280.000 de adulti, urmariti pe perioade cuprinse intre 5 si 19 ani.

Aportul ridicat de potasiu a fost asociat cu un risc mai mic cu 19% de accidente vasculare cerebrale si cu 8% in cazul bolilor coronariene. "Constatarile intaresc recomandarile facute la nivel international pentru cresterea consumului de alimente bogate in potasiu, care ajuta la prevenirea bolilor vasculare", a declarat dr. Pasquale Strazzullo de la Universitatea din Napoli.

Sursa


Citește și:

Maia Morgenstern se retrage: "E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani"

Dr. Virgil Musta face declarații îngrijorătoare. România ar putea avea soarta Italiei

SADS-CoV: noul coronavirus care se transmite și prin animale! Cum ne poate afecta noul virus?

Declarația pe proprie răspundere se întoarce printre noi! În ce situații vom fi nevoiți să o completăm?

Denise Rifai, impresionata de intrevederea cu Gica Popescu, din cadrul emisiunii de la Kanal D, „40 de intrebari cu Denise Rifai”; interviul cu legendarul sportiv, in aceasta...

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 21 octombrie 2020! Nativii zodiei Capricorn au o mare surpriză în dragoste!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri