Dieta care reduce riscul de accident vascular si boli coronariene


Cercetatorii italieni de la Universitatea din Napoli au ajuns la concluzia ca un consum de alimente bogate in potasiu reduce riscul de accident vascular cerebral sau de boli coronariene.

Oamenii de stiinta au analizat mai multe studii care au inclus datele preluate de la aproximativ 280.000 de adulti, urmariti pe perioade cuprinse intre 5 si 19 ani.

Aportul ridicat de potasiu a fost asociat cu un risc mai mic cu 19% de accidente vasculare cerebrale si cu 8% in cazul bolilor coronariene. "Constatarile intaresc recomandarile facute la nivel international pentru cresterea consumului de alimente bogate in potasiu, care ajuta la prevenirea bolilor vasculare", a declarat dr. Pasquale Strazzullo de la Universitatea din Napoli.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Andy are iubită acasă!? Aşa arată femeia de care concurentul de la Puterea Dragostei a fost îndrăgostit!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri