Detaliile sinistre omise din „Albă ca Zăpada” de Walt Disney


Walt Disney a transpus povestea în primul film de animație, lansat în 1937. „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” este considerat, până în ziua de azi, unul dintre primele zece cele mai de succes filme din toate timpurile.


In articol:

Albă ca Zăpada” este o poveste clasică, în care binele triumfă aspra răului. Este povestea unei tinere frumoase și nevinovate, izgonită de o mamă vitregă, vanitoasă, geloasă și crudă. Cu ajutorul celor șapte pitici, tânăra găsește în cele din urmă dragostea adevărată.

Totuși, realizatorul american a omis din poveste câteva detalii sinistre.

„Albă ca Zăpada” a lui Disney este o versiune cosmetizată a poveștii fraților Grimm, care era mult mai înspăimântătoare. Varianta originală a acesti povești este, probabil, ultimul lucru pe care părinții l-ar spune copiilor seara, înainte de culcare.

Citeste si: Copiii castrați pentru o voce perfectă: Istoria cântăreților „castrati”

Jacob și Wilhelm Grimm nu au inventat ei povestea Albei ca Zăpada. Ce doi savanți, cercetători și scriitori germani au adunat o serie de povești folclorice, transmise prin viu grai din generație în generație.

În 1812, frații au publicat colecția de povești, sub titlul „Povești pentru copii și familie”. În ciuda titlului, cartea nu era nicidecum destinată copiilor. Textele includeau violență, incest și alte elemente erotice.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ela Crăciun, la urgență cu fiica ei pe timp de pandemie! "Dureri foarte mari"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri