Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!

Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!
Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!

Bezelele crocante cu frisca si compot de agrise reprezinta desertul perfect fara gluten pentru aceasta vara!

 

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406
Ingrediente
300 de ml de frisca
Pentru mereng
4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de
alune de padure prajite si taiate
Pentru compot
400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
1. Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1.
Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura.
2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa. Presara alunele de padure. Nu amesteca.
3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.
4.
Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406

Ingrediente

300 de ml

de frisca

Pentru mereng

4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de alune de padure prajite si taiate

Pentru compot

400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie

Mod de preparare


1.
Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1. Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura. 

2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa.
Presara alunele de padure. Nu amesteca.

3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.

4. Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot. 

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anunțul făcut de Casa de Pensii cu privire la mamele care au avut concediu pentru creșterea copilului. Ce trebuie să știe acestea?

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Exclusiv | Alexandru Papadopol cununie în biserică, în mare secret. AVEM IMAGINILE! Cum arăta mireasa Cristiana și cine au fost nașii

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Ce se întâmplă cu Julia la câteva zile după operația de rinoplastie. Fosta concurentă le-a dezvăluit fanilor care este starea ei: „Sunt bubuită, mă simt extrem de…”

VIDEO Adrian a fost înghițit de o balenă. Mamiferul a apărut de sub caiac, l-a înghițit și apoi l-a eliberat: "Am crezut că m-a mâncat"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies