Bezelele crocante cu frisca si compot de agrise reprezinta desertul perfect fara gluten pentru aceasta vara!
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406
Ingrediente
300 de ml de frisca
Pentru mereng
4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de
alune de padure prajite si taiate
Pentru compot
400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
1. Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1.
Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura.
2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa. Presara alunele de padure. Nu amesteca.
3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.
4.
Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406
Ingrediente
300 de ml
de frisca
Pentru mereng 4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de alune de padure prajite si taiate
Pentru compot 400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie
Mod de preparare 1.
Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1. Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura.
2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa.
Presara alunele de padure. Nu amesteca.
3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.
4.
Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro