Bucatarul de la Neatza a preparat o reteta inedita in aceasta dimineata in direct. El a facut Linzer de Sarbatori, un preparat specific nemtesc care este delicios si se face foarte repede.
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 de grame de făină
- Două ouă
- 300 de grame de zahăr brun
- 250 de grame de unt
- 100 de grame de smântână
- Un plic de praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 de grame de dulceaţă
- Patru jumătăţi de piersică
- Patru biscuiţi
- 200 de grame de migdale
- 100 de grame de marţipan
Mod de preparare:
Ingredientele necesare pentru aluat se frământă, iar apoi se lasă la rece timp de o oră. Se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde baza pe o foaie de pergament, se aşează umplutura peste bază, iar din restul de aluat modelează romburi ce se aplică peste aceasta.