Desertul ideal pentru o zi calduroasa, fara prea multe calorii: pandispan de lamaie si menta


Pandispanul de lamaie, aromat si racoros, imbina savoarea unei prajituri pufoase cu gustul capsunilor, pentru un desert de sezon, fara calorii in exces.

 

Ingrediente:
50 g zahar
un pumn de frunze de menta proaspata
250 g unt moale
350 g zahar pudra
3 oua
200 g faina
300 g frisca
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de suc de lamaie
240 g capsune proaspete, taiate felii
300 g frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecati 50 de grame de zahar cu frunzele de menta intr-un blender. Bateti untul la mixer, la viteza medie, pana devine cremos (aproximativ 2 minute); adaugati treptat amestecul de menta (pastrati o lingura pentru ornat) si 300 de grame de zahar pudra, apoi mixati intre 5 si 7 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, mixand pana se incorporeaza foarte bine. Adaugati faina alternativ cu frisca - 100 de grame de faina, 150 de grame de frisca - si reluati procesul, terminand cu faina. Mixati ingredientele la viteza redusa, apoi adaugati coaja si sucul de lamaie. Turnati compozitia de pandispan intr-o forma unsa cu unt si pudrata bine cu faina.
Coaceti pandispanul la 230 de grade, timp de o ora, apoi scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit pe un gratar.
Mixati la viteza medie 300 de grame de frisca cu 50 de grame de zahar pudra si o lingura de crema de menta, pana ce compozitia se intareste. Serviti pandispanul cu frisca si capsuni.
Sursa

Ingrediente:

50 g zahar
un pumn de frunze de menta proaspata
250 g unt moale
350 g zahar pudra
3 oua
200 g faina
300 g frisca
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de suc de lamaie
240 g capsune proaspete, taiate felii
300 g frisca pentru ornat

Mod de preparare:


Amestecati 50 de grame de zahar cu frunzele de menta intr-un blender. Bateti untul la mixer, la viteza medie, pana devine cremos (aproximativ 2 minute); adaugati treptat amestecul de menta (pastrati o lingura pentru ornat) si 300 de grame de zahar pudra, apoi mixati intre 5 si 7 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, mixand pana se incorporeaza foarte bine. Adaugati faina alternativ cu frisca - 100 de grame de faina, 150 de grame de frisca - si reluati procesul, terminand cu faina. Mixati ingredientele la viteza redusa, apoi adaugati coaja si sucul de lamaie. Turnati compozitia de pandispan intr-o forma unsa cu unt si pudrata bine cu faina.

Coaceti pandispanul la 230 de grade, timp de o ora, apoi scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit pe un gratar.

Mixati la viteza medie 300 de grame de frisca cu 50 de grame de zahar pudra si o lingura de crema de menta, pana ce compozitia se intareste. Serviti pandispanul cu frisca si capsuni.

Sursa

 


Citește și:

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

Moșii de Toamnă 2020. Ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților?

Horoscop zilnic sâmbătă, 31 octombrie 2020. Află ce zodie are probleme cu stima de sine!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri